Yeni sezona hazırlık! Konya’nın bu ilçesinde 60 dönümlük alanın bakımları başladı

 Yeni sezona hazırlık! Konya’nın bu ilçesinde 60 dönümlük alanın bakımları başladı
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Konya’nın Güneysınır ilçesinde açılan lavanta bahçesinde yeni sezona hazırlık başladı.

Güneysınır ilçesinde 60 fönüm arazi üzerinde kurulan lavanta bahçesinde yeni sezon için hazırlıklar başladı. Geçen yıl oldukça ilgi gören lavanta bahçeleri bu yılda turistler için hazırlıkları yapılıyor.

Yoldan geçenlerin yeni mekanı

Kıraç arazileri değerlendirmek, aromatik bitkilerle Güneysınır halkına yeni kazanç kapıları aralamak için ekilen lavanta tohumları, ilçeye de turizmin kapılarını aralamaya vesile oldu. Konya'ya 75, Karaman'a ise 50 kilometre mesafede, şehirlerarası yolların güzergahında bulunan eşsiz manzarası ve büyüleyici güzelliğiyle lavanta bahçeleri oradan geçen turistlerin ilgi odağı oluyor.

Temmuz ayında açılması bekleniliyor

Lavantaların eşsiz güzelliği ve buram buram kokusuyla geçen yıl mest olan turistler, çeşitli dekorlarla süslenen Lavanta Bahçesi'nde bol bol fotoğraf çekip zaman geçirdiler. Lavanta bahçesinin bu yıl ise ne zaman açılacağı henüz belli olmasa da geçen yıl Temmuz ayında ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Bakımlar yapılıyor

Güneysınır'ın turizmine katkı sağlayan 60 dönümlük lavanta bahçesinde yeni sezona hazırlıklar başladı. Güneysınır Belediyesi tarafından lavanta arazilerinde dip çapası ve yabani ot temizliği gerçekleştirildi.

(Mustafa İlker Şen)

  • #Konya #Konya lavanta bahçesi #Konya Güneysınır ilçesi #Konya Güneysınır lavanta bahçesi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • MC
    Mahmut cakir
    12 gün önce

    Çok güzel sayın bsk acaba Güneysınırin altyapısını Nezaman çözecek 2015 buyana guneybag yeni cesmedeki imar yolarini Açmadı sebebi bellidegil acaba yankıları var ondanmi yoksa tanidikmi. Bellidegil. Güya imartadilati yapacakmis sayın bsk kiyakkimlere cekecen Gorecez. Bayramdegil seyrandegil niye tadilat kaçak evlere gozyumdugunuzdanmi yoksa imza verip sutarih deyapilmisdiyom elettirik su verilmesimi. Kanunlara uygun evyapmak bukadar zormu. Batsinsizin adaletiniz. Böyleyse kafanızı yormayın 20.28 demilet size gereken cevabı verecek. Hala ayrimcilk la uğraşıyorsunuz adaletli olun yalanla olmuyor 25 sefer Cimere yazdım sonuç Koca sıfır. Belediyecilik akp nin isimid maşallah. Böyleyse milet yandi 22yildir akp yonetoyor orayı köyden farkı yok ana CD sibelidegil. Güya ilce durayda CD sine birbakin. Bir su arızası olsa ilçenin yarışı susuz. Yalan diyen çıksın. Diyemez bsk bol resimatar bsk birimlerin işlerini yapmış gibi. Bld. 3,tane işi var çöp SK yoluna parke dosemek ve birde sokak yolu açmak sokak yolunu da acamiyor zaten bsk nin bir ozeligivar hercuma bircamide milletle tokalaşmak bunu güzel yapıyor Hakini vermek gerek teprikler

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER