Araç Kaza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Araç Kaza Sorgulama Nasıl Yapılır?
Araç kaza sorgulama işlemi ikinci el araç alma sürecinde son derece önemli noktalar arasında yer alır. Yanlış seçimler yapmamak ve değerinde araç satın almak için kişilerin dikkat etmesi gerekiyor. Yeni araç alımı için kişilerin yeterli bütçesi yok ise genel olarak ikinci el araçları tercih ediyor. Ancak satın almak istedikleri ikinci el aracın hasar kaydını araştırmamaları hasarlı araç satın alma riski ortaya çıkarır.

Kişiler hasarlı araçlara daha yüksek fiyatlar vermemek için de araç kaza sorgulama işlemi yapmalıdır. Hızlı ve kolay şekilde yapılabilecek sorgulama sayesinde ikinci el otomobil alma sırasında kaza tutanaklarını, kasko bilgilerine, trafikte ne kadar süre bulunduğu gibi bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Araç Kaza Sorgulama

E-Devlet Araç Hasar Sorgulama

İkinci el araç satın alırken ilk yapılması gereken işlem araç kaza sorgulama işlemidir. Satın alınmak istenilen aracın daha önce kaza yapıp yapmadığını öğrenmenin en garantili yolu denilebilir. Aracın tüm hasar ve kaza bilgileri bu sorgulama ekranında karşınıza çıkacaktır. Araç hasar kaydı sorgulaması nasıl yapılır sorusunu ise şu şekilde yanıtlamak mümkün olur:

  • Sorgulama yapmak için önce e-devlet şifresi ile giriş yapmanız gerekir.
  • Şifreniz yok ise PTT'den önce ilk şifre alım işlemini yapmanız gerekiyor.
  • İnternet üzerinden kurumsal siteye giriş yaptıktan sonra Trafik Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulama sayfasına girmelisiniz.
  • Araç bilgilerini sisteme girmeniz gerekiyor.

Sonrasında ekranda tüm bilgiler karşınızda gösterilir. Bu bilgilere göre aracın daha önce kazası olup olmadığını rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Araç Kaza Sorgulama

SMS ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Araç kaza tutanağı bilgilerini sorgulama için SMS yöntemine de başvurulabilir. Bu işlem ile birlikte satın alınmak istenilen araç hakkında detaylı bilgiler edinilebilir. Araç kaza bilgisi sorgulama şu şekilde yapılabilir:

  • İlk olarak araç plaka bilgisini bitişik şekilde yazmalısınız.
  • Bu bilgiyi de 5654 numarasına mesaj olarak göndermeniz gerekiyor.
  • Araç plakası sonradan değişse de eski hasar bilgileri karşınızda gösterilir.
  • Aynı zamanda parça değişimlerini de öğrenebilirsiniz.
  • Bunun için de ‘PARÇA' yazıp, plaka numarasını yazarak 5664 numarasına SMS göndermeniz yeterlidir.

Bu bilgiler dikkate alınarak araç hasar kaydı sorgulama işlemi rahatlıkla yapılabilmektedir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER