Evde bu çiçeği besleyenler sivrisinekten korunuyor! Balkona koymanızda büyük fayda var

 Evde bu çiçeği besleyenler sivrisinekten korunuyor! Balkona koymanızda büyük fayda var
Yaz aylarında özellikle balkon ve bahçelerde, keyifli zamanlarımızı olumsuz etkileyebilen can sıkıcı sivrisineklerle başa çıkmak zor olabilir. Ancak, doğal ve etkili bir yol sivrisineklerden korunmak için mevcuttur: sivrisinekleri uzak tutan çiçekler.

Doğal kokularıyla sivrisinekleri uzak tutan çiçekler, balkon ve bahçenizde keyifli zaman geçirmenize olanak tanır. Kimyasal sinek kovucu ürünlere başvurmadan, doğal bir yöntemle sivrisineklerden korunabilirsiniz.

KADİFE ÇİÇEĞİ SİVRİSİNEKLERİ YOK EDİYOR

kadife çiçeğiBahçe peyzajı için tercih edebileceğiniz, balkon ya da terasınızda saksı içinde yetiştirebileceğiniz kadife çiçeği ile hem ortamınızı güzelleştirebilir hem de sivrisinekleri çevrenizden uzak tutabilirsiniz.

Bahçe peyzajınızı güzelleştirmek ve sivrisinekleri uzak tutmak için tercih edebileceğiniz bir seçenek kadife çiçeğidir. Bu çiçeği hem bahçenizde peyzaj için kullanabilir hem de balkon ya da terasınızda saksı içinde yetiştirebilirsiniz. Hem görsel açıdan hoş bir görünüm sunan kadife çiçeği, aynı zamanda doğal kokusuyla sivrisinekleri çevrenizden uzak tutar. Bu sayede hem bahçenizin hem de oturma alanlarınızın keyfini çıkarırken sivrisineklerle mücadele etmek zorunda kalmazsınız.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA NE İYİ GELİR?

sivrisinek

Sivrisinek ısırıkları, yaz aylarında sıkça karşılaşılan bir sorundur ve bu durumda ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak önemlidir. Sivrisinek ısırığına maruz kalan kişilerde kaşıntı, kızarıklık ve şişlik gibi belirtiler ortaya çıkabilir. İşte bu belirtilerle başa çıkmak için bu konuda bilgi sahibi olunması gereklidir.

Sivrisinek ısırığından korunmak için alınabilecek önlemler arasında, vücudu saran giysiler giymek, böcek kovucu losyonlar kullanmak ve sivrisineklerin üremesine engel olmak bulunmaktadır. Ancak, sivrisinek ısırığına maruz kalındığında yapılması gerekenler de oldukça önemlidir.

Sivrisinek ısırığına iyi gelmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. İlk olarak, ısırık bölgesine soğuk kompres uygulamak kaşıntıyı azaltabilir. Ayrıca, antihistaminik içeren kremler veya losyonlar da kullanılabilir. Aloe vera jeli veya hindistancevizi yağı gibi doğal ürünler de sivrisinek ısırığına iyi gelen alternatifler arasındadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER