İllere Göre İftar Vakitleri, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir Antalya İftar Saati Kaçta? İşte İl İl İftar Saatleri

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 İllere Göre İftar Vakitleri, İstanbul, Ankara, Konya, İzmir Antalya İftar Saati Kaçta? İşte İl İl İftar Saatleri
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok kişi oruç tutma telaşına Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birçok kişi oruç tutma telaşına girmektedir. Sahura kalkan kişiler gün boyu yeme ve içme alışkanlıklarını ara vererek iftar vaktini bekler. İftar saatlerine özel olarak oldukça zengin sofralar hazırlanır. Tüm aile bir araya gelir ve ramazanın huzurunda herkes orucunu açar. Iftar saatleri ise şehirden şehre farklılık gösterir. İftar saati en erken hangi il sorusuna Iğdır yanıtı verilir. Bununla birlikte en son hangi ilimiz orucu açan sorusuna ise Edirne yanıtı verilebilir.

Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında önemli bir saat farkının bulunuyor olması her şehirde iftar saatlerinin farklılık göstermesine neden olur. Böyle durumlarda kişiler kendi bulundukları şehrin saatine göre iftarını açabilir. Doğunun en ucunda bulunan şehir ilk önce orucunu açarken batıdaki bir şehrin oruç açma saati daha ileri olabilir. Bu nedenle ülkedeki tüm şehirler aynı anda iftar yapamaz. Oruç tutmayı düşünen kişiler ise mutlaka iftar saatlerine dikkate almalıdır.

İftar Saatleri

İftar Saatleri Neye Göre Belirlenir?

İslamiyet'in en önemli şartlarından birisi olan oruç tutmak Müslüman aleminin tüm yıl boyunca beklediği bir zaman dilimidir. 3 aylar içerisinde yer alan Ramazan ayında insanlar belirli koşulları yerine getirerek oruç tutarlar. Oruçlarını belli saat geldiğinde açarak yeme içme iznine kavuşurlar. Bir ay süren Ramazan ayı boyunca herkes akşam ezanı ile birlikte orucunu açabilme şansını elde eder.

Ancak oruç açma saatlerinin farklılık göstermesi kişilerin iftar konusunda karışıklık yaşamasına neden olabilir. Özellikle cami yakınında olmayan ve ezan sesinin duymaktan mahrum kalan kişiler oruç açımı için mutlaka bulundukları yaşadıkları şehrin iftar saatlerini takip etmelidir. İllere göre iftar vakitleri araştırıldığında hemen herkes kolayca yaşadığı şehirde saat kaçta iftar açıldığını öğrenebilir.

Ramazan

Oruç Ne Zaman Açılır?

Iftar saatleri oruç tutan kişileri yakından ilgilendiren konular arasındadır. Bununla birlikte şehirlerarası yolculuk yapan kişilerin de özellikle iftar saatlerini yakından takip etmesi gerekir. Her ne kadar yolculuk sırasında oruç tutma zorunluluğu bulunmasa da kişiler oruçlarını açacakları zaman bulundukları yerin iftar saatine dikkate alarak oruç açmalıdır.

Örneğin batıda yaşayan bir kişi doğudaki bir şehre gittiğinde orucunu bulunduğu şehrin saatlerine göre açmak durumundadır. İllere göre iftar vakitleri bu nedenle yakından takip edilmesi gereken konulardandır. Bir ay boyunca eğer ezan sesini duyma gibi bir şansınız bulunmuyorsa takvimlerde bulunan ya da diyanet tarafından açıklanan iftar saatlerine dikkate alarak kendi saatinize göre oruç açma işlemini yapabilirsiniz.

iftar saatleri

13 MART 2023 İLLERE GÖRE İFTAR VAKİTLERİ

İstanbul iftar vakti 19:15

Ankara iftar vakti 19:00

İzmir iftar vakti 19:23

Antalya iftar vakti 19:10

Bursa iftar vakti 19:15

Konya iftar vakti 19:02

Diyarbakır iftar vakti 18:31

Van iftar vakti 18:18

Gaziantep iftar vakti 18:43

 

  • #ramazan #iftar #sahur

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER