Paranız boşa gitmesin. Kavun alırken lezzetli ve tatlı kavun seçmenin püf noktası

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Paranız boşa gitmesin. Kavun alırken lezzetli ve tatlı kavun seçmenin püf noktası
Kavun alırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır.

Kavun alırken doğru seçimi yapmak, lezzetli ve tatlı bir kavunun tadını çıkarmak için oldukça önemlidir. İşte size kavun seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

- Kavunun olgun ve tatlı olup olmadığını anlamanın en kolay yolu kokusudur. Olgun bir kavunun hoş bir koku yaydığını, taze olmayan veya olgunlaşmamış bir kavunun ise neredeyse hiç koku yaymadığını unutmayın.

- Kavunun kabuğu hafifçe basınca hafifçe esniyorsa, bu kavunun olgun olduğunu gösterir. Ancak kabukta kesik veya çürüme belirtileri varsa bu kavunu tercih etmemenizde fayda var.

- Kavunun ağırlığı, içindeki suyun ve lezzetin bir göstergesidir. Kavunu elinize alıp hafifçe tartın, eğer beklediğinizden ağır geliyorsa bu kavun daha fazla su içerir ve dolayısıyla daha lezzetli olma ihtimali yüksektir.

kavun seçme yöntemleri

KAVUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kavunun sağlık açısından birçok faydası bulunmaktadır. İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlar, özellikle yaz aylarında kavunun faydalarını vurgulamaktadır. İşte kavunun sağlık açısından bazı faydaları:

- Kavun, akciğerde virüslerin uzun süre kalmasını engelleyebilir.
- Bağışıklık sistemini güçlendiren etkilere sahiptir.
- Karotenoid maddesi içeriği ile kanseri engelleyici özelliklere sahiptir.
- Kan pıhtılaşmasını engeller ve kan basıncını dengelemeye yardımcı olur.
- Hücre yenileme özelliği ile cildin nemli ve parlak görünmesini sağlar.
- Kalp ritim sağlığına katkı sağlayabilir.
- Böbrek hastalarının tüketmesi önerilir.
- B vitamini içeriği sayesinde enerji verici özelliklere sahiptir.
- Folik asit içeriği saç dökülmesinde engelleyici bir rol oynayabilir.
- Göz sağlığı için faydalıdır ve göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olabilir.
- Regl düzensizliklerinin önüne geçebilir.
- Bağırsak sağlığı için faydalıdır ve kabızlığı engelleyebilir.
- Cinsel isteğin artmasına katkı sunabilir.
- Karaciğer sağlığına iyi gelir.

Bu nedenlerle, kavunun düzenli olarak tüketilmesi sağlık için birçok fayda sağlayabilir.
 


Kaynak: gercekgundem.com,aksam.com.tr

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER