Etliekmek 250 TL! İnsafınız kurusun
Evren Unutmaz: Ne Ekiyorsak, Onu Biçiyoruz
YIKIK ŞEHİRLERDEN HATIRALAR
PİYER LOTİ TEPESİ YOKSA İDRİS-İ BİTLİSİ TEPESİ Mİ?
İÇİMİZDEKİ ZEHİRLİ MANTARLAR
TERÖRSÜZ TÜRKİYE
TEADDÜD-İ ZEVCÂT, POLİGAMİ, ÇOK EŞLİLİK
Milletle ters düşenler
Birikimlerimizi uyanıkların sofrasına katık etmeyelim!
ANAHTAR BİLGİ
Türkiye Aile Vakfı-TAV (Acil)
Nisan Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
Konya denince akıllara Mevlana, Selçuklu ve Etliekmek gelir. Öz itibarıyla Lahmacun ve etli pide ile benzerlik arz eden Konya'nın bu ismi ile müsemma yemeği bana göre türevlerinin en lezzetlisi… Fırınından hamuruna, pişirme tekniğinden malzeme içeriğine kadar farklılık arz eden etliekmek, Konyalı olsun, Konyalı olmasın tattığında herkesin lezzetine tam not verdiği bir nimet.
Son bir yıldan bu tarafa Konya'da etliekmeğin fiyatı konuşuluyor. Bir süre önce fiyatı 220 TL'ye çıkarıldığında büyük tartışmalara neden olan etliekmeğe yeniden zam yapıldı. Etliekmeğin fiyatı 220 TL'den 250 TL'ye, bıçakarasının fiyatı ise 320 TL'ye çıkarıldı.
Etliekmeğin fiyatı kaç TL olmalı? Gelin bunu birlikte irdeleyelim ve maliyet hesabı yapmadan mantık silsilesi ile bir sonuca ulaşmaya çalışalım.
Bu şehirde etliekmeği 80-100 TL aralığında satanlar da var. Üstelik sayıları öyle az da değil. Bilinenleri Ekrem Coşkun ve Meram Etliekmek. Mahalle aralarında da var ama hepsinin isimlerini yazmam mümkün değil.
İyi ki varlar.
Millet, restoran konforu ile etliekmek yiyor. Malum ekonomik şartlar göz önünde… Vatandaşın büyük bölümünün gidip 250 TL'ye etliekmek yiyecek mecali yok. Giden var mı? Var elbette… Zaten o gidenlerin yüzünden bu fiyatlar artıyor ya… Onlara da bir çift sözüm var. Buradan yazmayayım, ne diyeceğimi biliyorlar.
Etliekmeğin fiyatını 250 TL yapanlar; ‘et fiyatları yükseldi' diyor, ‘elektrik ve suya her ay zam geliyor' diyor, ‘işçilik maliyetleri arttı' diyor. Bununla yetinmeyip, ‘ucuz satanlar malzemeden çalıyor, et yerine başka şeyler kullanıyor' diyor. ‘Etliekmeğin DNA'sı ile oynuyorlar' diyor. Diyor da diyor…
Tüm bunların hepsini kabul ederek mantık yürütmeye devam edelim.
Tüm bu gerekçeler etliekmeği ucuz satanlar için geçerli değil mi?
Malzemeden çalıyorlar veya farklı et türleri kullanıyorlar ise Tarım Bakanlığı neden bunlara müdahale etmiyor?
Tüm bunlardan daha önemli bir durum var. Sonuçta her ticaret erbabı bir işi para kazanmak için yapar. Bunlar para kazanamıyorlar ise yıllardır nasıl ayakta duruyorlar.
Hayır, etliekmeğin fiyatını yükseltenler haklı değil. Olamazlar. Kendilerini istedikleri kadar savunsunlar, milleti inandıramazlar.
Reklam hususunda uzman çok değerli bir hocamız sosyal medyadan konuyla ilgili daha önceki yazımın altına yorum olarak, "marka değeri” diye yazmıştı. Cevap vereyim:
"Hocam haklısınız, tabi ki marka değeri de dikkate alınmalı. Yıllardır markalarına yatırım yapanlar bunun karşılığını almalı. Buna diyecek bir şey yok. Ancak marka değeri bu kadar yüksek mi olmalı?
Bir taraftan 80 TL'ye sattığı halde ‘para kazanıyorum, şükür' diyenler, diğer taraftan ‘220 TL kurtarmıyor' deyip, fiyatı yükseltenler. Anlamak mümkün değil.
Zam kararının Kurban Bayramı öncesi alınması ise ayır bir soru işareti…
"EL İNSAF” diyorum, daha da başka bir şey söylemiyorum.
Bu çiftçinin suçu ne?
Türk ile Kürt bir olursa...
Kılıçarslan Meydanı’nda Kuşa Çevrilen Umutlar
CHP Yine Kuru Sıkı Attı
Bir Değerin Sessiz Vedası: Mahalle Bakkalı
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
CHP entübe aşamasında…
Konya’ya sağlıkta sessiz bir devrim
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
Ya büyük bir kaos ya büyük bir savaş