AHLAK VE VİCDANIN SESİ MISIRLI YAZAR MUSTAFA LUTFİ EL-MENFALUTİ
SOKAKLARIMIZ YABANCI, TABELALARIMIZ SUSKUN, KULAKLARIMIZ ESİR
ÖZÜ SÖZÜ BİR GÜVENİLİR ÖRNEK DAVA ADAMI OLMAK GEREKİR
Sessiz Çoğunluğun “Temiz Eller“ Manifestosu
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
İncitici ve Kahredici Mağlubiyet
Çağdaş Atan’ın Konyaspor karnesi! 6 maç tek galibiyet
OECD, IMF, S&P,FİTCH, MOODY’S bir kere de yanıldık deyin be!
CUMHURİYET OLMASA BİZ OLMAZ MIYDIK?
Dinle Neyden/Gönülden
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
TEKNOKRATİK TEK DÜNYA DEVLETİ
MEVLANA’YI ANLAMAK
Konya’nın Taşına Toprağına İsmi Yazıldı
TERAZİ
SAĞLIK BAKANINA MEKTUP
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Bocuk Gecesi Cadılar Bayramı’na Karşı
Samsunspor ders verdi, Konyaspor izledi…
Bırakmanın İnceliği
Milletin ekmeği ile oynamayın! Konya’da ekmek neden zamlandı?
Musluktan Akan Yalanlar, Akmayan Sular
Hiç şüphe yok ki; Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması kalkınmasının ve güçlenmesinin önündeki en büyük engeldir.
Türkiye'nin her yıl bütçesinin yaklaşık üçte birini enerji alımına harcadığı düşünüldüğünde konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır.
Dünya, sanayileşme ile birlikte fosil yakıtlara (kömür, petrol, doğalgaz v.s) ihtiyaç duydu.
1.Dünya savaşının temel sebeplerinden birinin fosil yakıt zengini Orta-Doğu'ya hakim olma saiki olduğu malumdur.
Enerji sadece sanayide değil, hayatın her alanında vazgeçilmez hale gelmekte, ona olan talep ve ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.
Artık yeni nesil otomobillerin de elektrikli olduğu/olacağı gerçeği karşısında enerjinin vazgeçilmez bir öneme sahip olduğu/olacağı tartışılamaz hale gelmiştir.
Fosil yakıtlar (kömür, petrol, doğalgaz v.s) hem sonlu hem de sorunludur. Dünyanın tüm petrol kaynakları er veya geç tükenecektir.
İmza koyduğumuz "karbon salınımını azaltma anlaşması” ile de alternatif enerji teknolojilerini üretmek ve bu kaynaklarına yönelmek bir keyfiyet olmaktan çıkmış, kanuni bir zaruret haline gelmiştir.
Türkiye'nin acilen; güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi yanında dalga enerjisi, magma enerjisi, şeffaf güneş pili, füzyon enerjisi, uzay tabanlı güneş enerjisi gibi geleceğin alternatif enerji kaynaklarına yönelmesi ve bu konuda ön alması hayati derecede önemli ve gereklidir.
Alternatif enerji kaynaklarında ön almazsak, şimdiye kadar fosil yakıtlara bağımlı olduğumuz gibi, bundan sonra da alternatif enerji teknolojileri geliştiren ülkelere bağımlı olmaya devam edeceğiz.
Bu konularda Ülkemizde de çalışmalar yapılmakla beraber henüz yeterli düzeyde değildir.
En kolay ve ucuz enerji tasarruf edilen enerjidir. Yeni kanuni tedbirlerle enerji tasarrufu özendirilmelidir.
Ayrıca klasik çatılar, duvarlar ve pencereler yerine elektrik üreten paneller kullanılmalıdır.
Su tasarrufu da enerji tasarrufundan ayrı düşünülemez. Bu nedenle Japonlarda yaygın olarak kullanıldığı gibi evlerde lavabo sularının pisuarlarda birikmesini sağlayacak evyeler geliştirilip kullanımı yaygınlaştırılmalıdır.
Yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarına yönelmek ve bu teknolojileri üretmek en az savunma sanayii teknolojileri üretmek kadar önemlidir ve bekamız ve bağımsızlığımız için gereklidir.
O halde "kalkınmasının ve güçlenmesinin temeli enerjiye dayanır” ve "enerjiye hâkim olan dünyaya hâkim olur” hükümlerine varmak mümkündür.
Şimdiye kadar olduğu gibi bağımlı olmak ve "şamar oğlanı” olmak istemiyoruz.
Allah Devletimizin ve Milletimizin enerjisini bol ve daim etsin…
YAŞANMIŞ İBRETLİK BİR OLAY: “İKİ KARDEŞ BİLMEDEN EVLENDİ.”
SURİYE ZAFERİ’NİN 1. YILI VE DOHA ZİRVESİ
AİLE YILI BİTMEDEN AİLE BİTTİ
SUDAN’DA NELER OLUYOR?
“EĞLENCE İÇİN“ SİVİL ÖLDÜRMEK VE BATI’NIN DNA’SI
TRUMP-ŞARA GÖRÜŞMESİ VE DELİ SORULAR.
YASAL KUMAR (!), YASA DIŞI KUMAR.
KALKINMA YOLU, PKK’NIN SONU
KIBRIS SEÇİM SONUCU VE KIBRIS TÜRK DEVLETİ
SAVAŞIN GALİBİ HAMAS MÜCAHİTLERİ VE GAZZE HALKIDIR.