Alkışlar Ebubekir’e! İstiklal Marşımızı öyle güzel okudu ki…

- Güncelleme Tarihi:

 Alkışlar Ebubekir’e! İstiklal Marşımızı öyle güzel okudu ki…
Karaman’da düzenlenen İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasının kazananı belli oldu.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yılı ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´u anma etkinlikleri kapsamında Karaman'da "istiklal Marşını Güzel Okuma” yarışması düzenlendi.

Karaman Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi'nin ev sahipliği yaptığı yarışmanın ilkokul kategorisi büyük heyecana sahne oldu. 

32 öğrencinin yarıştığı yarışmada zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Öğrencilerin gururlandıran performansları tek tek takip edildi. 

Ayakta alkışlandı! 

32 öğrencinin performansını değerlendiren seçici kurul, sahneyi çok iyi kullanan, doğru tonlama ve diksiyonuyla İstiklal Marşı'nı çok güzel Karaman Vali Ali Akan İlkokulu öğrencisi Ebubekir Köksal birinci ilan etti. Ebubekir'in sahnedeki performansı yarışmayı takip edenlerden de tam not aldı. 

Yarışmanın ilkokul kategorisinin kazananları: 

Birinci: Ebubekir Köksal (Vali Ali Akan İlkokulu)
İkinci: Ada Güneş Cezaroğlu (Özel Babaoğlu İlkokulu)
Üçüncü: Merve Öztürk (Mehmet Çavaş İlkokulu)
Dördüncü: Gülsüm Ece Erkara (Durmuş Ali Gülcan İlkokulu)

Ebubekir Köksal'ın İstiklal Marşı performansı: 

Ortaokul kategorisi kazananları: 

Yarışmanın ortaokul kategorisinde Dr. Faruk Sükan Ortaokulu öğrencisi Nebi Can Sarı birinciliği kazanırken, 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayla Zülal Çağlayan ikinci, Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencisi Gözde Dünya Cezaroğlu üçüncü ve Fatih Eğitim Çalışanları Ortaokulu öğrencisi Hayrunisa Gül de dördüncü oldu.

Gururla takip ettiler!

Okul idarecileri ve eğitimcilerle birlikte yarışmayı takip eden Karaman İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, finale kalan tüm öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu söyleyerek, "Çocuklarımız İstiklal Marşı'mızı okurken duygulanmamak elde değil. Duamız odur ki öğrencilerimiz marşımızda yer alan öğütleri anlayarak hayatlarında tatbik etsinler. Korkma ile başlayan ve istiklal ile biten o on kıtanın hikmetini bilen nesillerin yetişmesi temennisi ile yarışmada emeği geçenlere teşekkür ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi. 

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Karaman #Karaman haber #istiklal marşı güzel okuma yarışması #Ebubekir Köksal

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”