Konya’da bu dağa çıkan altın bulmuş gibi seviniyor! Kilosu 600 liradan kapış kapış satılıyor

 Konya’da bu dağa çıkan altın bulmuş gibi seviniyor! Kilosu 600 liradan kapış kapış satılıyor
Konya’da bulunan Beyören Dağı bölgesinde oldukça çok rastlanan domalan mantarı kilosu 600 liradan satılıyor.

 

Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan Beyören Dağı, domalan mantarı arayanlar tarafından oldukça ilgi görüyor. Domalan mantarı sevenler taş ve otların altlarına tek tek bakarak, altın arar gibi ellerindeki çubuklar yardımıyla toprağı kazdıktan sonra domalan mantarı buluyorlar.

Doğal ortamının dışında yetiştirilmesi oldukça zor

Doğal ortamı dışında kolay kolay yetiştirilmeyen domalan mantarı Konya'da farklı farklı bölgelerde bulunmaktadır. Konya'nın çoğu ilçesinde yetişen domalan mantarına Ereğli ilçesinde oldukça fazla rastlanılmaktadır.

Dağın çevresinde oldukça fazla

Beyören Dağı çevresinde oldukça sık rastlanılan domalan mantarı, Nisan yağmurlarından sonra olgunluğa erişiyorlar. Olgunluğa erişen bu mantarları bilen ve bölgeye hakim olan kişiler tarafından toplanılıyor.

Domalan mantarını altın arar gibi arıyorlar

Nisan ayında toplanmaya başlanan domalan mantarı Ekim ayına kadar devam ediyor. Mantar aramaya çıkan vatandaşlar altın arar gibi dikkatlice ve sabırlı bir şekilde, taş ve otların altlarına tek tek bakıyorlar.

Fiyatı geçen yıla göre arttı

Bu yıl Konya'da yağmurun az olması domalan mantarının fiyatını da etkiledi. Nisan yağmurlarından sonra kendini gösteren domalan mantarı, geçen yıl 350-450 TL arasında satılırken bu yıl fiyatı arttı. Seveni çok olan domalan mantarı bu yıl 600 ila 700 TL arasında satılıyor. (Mustafa İlker Şen)

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AA
    Abdulĺah arslan
    8 gün önce

    Olen oğlum haber güzel ama çok büyük yalanında var ekim ayına kadar diyorsun temus ağustos nereye girdi abartılı yalan konuşmayın haziran 5 dedin mi toprak altinda kalanların hepsi çürür

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER