Evinizde süt yok mu? Hemen 1 bardak mercimekle 1 kilo peynir yapın! İşte şaşırtan tarif...

 Evinizde süt yok mu? Hemen 1 bardak mercimekle 1 kilo peynir yapın! İşte şaşırtan tarif...
Peynir, insanlık tarihinde köklü bir geçmişe sahiptir ve genellikle inek sütünden üretilir. Ancak, günümüzde, mercimek gibi alternatif kaynaklardan elde edilen peynirler giderek popülerlik kazanmaktadır. Bu alternatif peynirler, geleneksel inek sütü peynirlerine son derece benzer bir tat ve doku sunar, birçok kişiyi şaşırtır. Artık süt ihtiyacınız yok! Sadece 1 bardak kırmızı mercimek yeterli olabilir.

 Mercimek peyniri, özellikle veganlar ve laktoz intoleransı olanlar için mükemmel bir seçenek sunar. Ayrıca, sağlıklı beslenmeyle ilgilenenler için de idealdir. Bu peynir, yüksek protein ve lif içeriğiyle dikkat çeker ve peynir yapımında kullanıldığında benzersiz bir tat ve kıvam sağlar.

Mercimek peyniri yapımı oldukça basittir ve aşağıdaki adımlarla kolayca hazırlanabilir:

Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

mercimekten peynir yapımı

Yapılışı
1. Mercimeği bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ile doldurun. Ardından, mercimeği bir gün boyunca bu suda bekletin.
2. Ertesi gün, mercimeğin suyunu süzün ve iyice yıkayın.
3. Mercimeği bir blendera alın, üzerine 4 su bardağı su ve tuz ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
4. Bir tava içerisine zeytinyağı dökün ve ısıtın. Blenderdan aldığınız mercimek karışımını tavaya dökün ve sürekli karıştırarak kıvam alıp koyulaşana kadar pişirin.
5. Pişen mercimek peynirini bir kaba dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
6. Soğuduktan sonra, mercimek peynirini buzdolabında 1 gün bekletin.
7. Buzdolabından çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. 

Bu tarif, mercimek peynirinin basit adımlarla nasıl yapılabileceğini anlatırken, aynı zamanda sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olduğunu vurgular. Mercimekten süt yapımı, geleneksel peynir alternatifleri arasında yer alır ve deneyecek olanlara sağlıklı bir atıştırmalık veya yemek pişirme seçeneği sunar. Şimdi, mercimek peyniri tarifini denemeye hazır olanlara sağlık dolu bir deneyim ve afiyet olsun!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER