MEB’den yeni düzenleme! Öğrenciler daha az tatil yapacak

 MEB’den yeni düzenleme! Öğrenciler daha az tatil yapacak
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin yılda 180 gün yerine 200 gün okula gideceği şekilde bir takvim oluşturmaya başladı. Düzenlemeye göre ara tatiller devam edecek ancak yaz tatili daha kısa sürecek.

Milyonlarca öğrenci ve veli, ara tatille ilgili yapılacak düzenlemenin ayrıntılarını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni bir düzenlemenin üzerinde duruyor.

Buna göre, eğitim süresinin artması ve tatilin kısaltılması hedefleniyor.

340 bin öğrenciye özel okul teşviği verilecek

Ara tatilde değişiklik yok

Ayrıntılar şu şekilde...

Sabah gazetesinin aktarımına göre; merakla beklenen ara tatille ilgili herhangi bir değişiklik olmayacak. Böylelikle kasım ve nisan ayında yapılacak tatiller uygulanmaya devam edecek.

Yaz tatili kısaltılacak

Ancak öğrencilerin yıl boyunca daha fazla okula gitmesi için 180 gün olan eğitim-öğretim günü, 200 güne çıkarılacak.

Bu günlerin artması için de yaz tatilinin kısaltılması hedefleniyor.

Milyonlarca öğrenci karnenin yanında 'sosyal etkinlik belgesi' alacak

Gelişmiş ülkelerdeki süre göz önünde bulunduruluyor

Birinci dönem 90 gün, ikinci dönem de 90 gün olmak üzere 180 gün olan eğitim-öğretim günleri, resmi ve milli-dini bayramlara göre hesaplanıyor.

Kimi zaman hava muhalefeti nedeniyle bu günler kısalabiliyor. MEB de bu durumun önüne geçmek adına, gelişmiş ülkelerdeki süreyi de göz önünde bulundurarak bir çalışma halinde.

11 haftalık yaz tatili uzun bulunuyor

Türkiye'de ara tatil düzenlemesinden önce yaz tatili 13 hafta olarak yapılıyordu.

20192020 eğitim-öğretim yılından itibaren bu süre 11 haftaya düştü.

Ancak diğer ülkelerde karşılaştırıldığında bu sürenin yine uzun olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”