BM: “Bu tamamen insan eliyle yaratılan bir felaket”

 BM: “Bu tamamen insan eliyle yaratılan bir felaket”
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antony Guterres, Gazze’deki gıda güvensizliğine ilişkin açıklama yapttı. “Bu tamamen insan eliyle yaratılan bir felaket“ diyen Guterres, İsrailli yetkilileri insani yardım malzemelerine sınırsız erişim sağlamaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) İsrail bombardımanı altındaki Gazze'ye ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

BM Genel Sekreteri Antony Guterres, "Gazze'deki gıda güvensizliğine ilişkin rapor, sahadaki koşulların dehşet verici bir iddianamesi. Bu tamamen insan eliyle yaratılan bir felaket" dedi.

Guterres, İsrail makamlarını, insani yardım malzemelerine Gazze'de tam ve sınırsız erişim sağlamaya çağırdı.

BM Filistinlilere Yardım Ajansı UNRWA'nın şefi Phillip Lazzarini de bugün yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nde açlık yayılıyor ve bu tamamen insan kaynaklı. Geçmişte hiç açlık yaşamamış bir bölgeyi vuruyor ve bugün Gazze Şeridi'nde hiç kimse bundan kaçamıyor" dedi.

Lazzarini, şunları ekledi:

"Geçen hafta, UNICEF'in (BM Çocuklara Yardım Fonu) iki yaş altı çocuklar arasında akut yetersiz beslenmenin bir ay içinde iki katına çıktığını belirttiğini duydunuz, oysa biz açlığın yayılmakta olduğu ve insani yardım müdahalemizi arttırmamız gerektiği konusunda uyarılarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA

  • #gazze #filistin #israil #BM

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER