Türkiye’de yaşlı nüfus artıyor! 8 milyon 722 bin 806 kişiye yükseldi

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Türkiye’de yaşlı nüfus artıyor! 8 milyon 722 bin 806 kişiye yükseldi
Türkiye’nin yaşlı popülasyonu, geçen yıl itibarıyla 8 milyon 722 bin 806 kişiye ulaşarak önemli bir artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı “İstatistiklerle Yaşlılar, 2023“ raporuna göre, yaşlı nüfusu giderek artmaktadır; bu nüfus içinde kadınların oranı erkeklerden fazladır. Ayrıca, yaşlı popülasyonun en yoğun olduğu il olarak Sinop öne çıkmakta, yaşlı erkeklerin internet kullanımı daha fazla dikkat çekmektedir.

2024 yılının "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte, yaşlılar hakkındaki araştırmalara daha fazla önem verilmeye başlandı. TÜİK'in raporuna göre, 65 yaş ve üstü nüfusun son beş yılda %21,4 artarak bu seviyeye ulaştığı görülüyor. Yaşlı nüfusun toplam içindeki payı da 2018'de %8,8 iken, 2023'te %10,2'ye yükseldi.

YAŞLI

TÜRKİYE YAŞLANIYOR!

2023 itibarıyla yaşlı popülasyonun %55,5'ini kadınlar, %44,5'ini ise erkekler oluşturuyor. Türkiye'nin demografik yapısında önemli değişiklikler yaşanıyor; nüfus yaşlanıyor ve bu, toplam nüfus içindeki yaşlı nüfusun oranının %10'u aşmasıyla daha belirgin hale geliyor. Türkiye, global bir olgu olan demografik dönüşüm sürecinde; doğurganlık ve ölüm oranlarındaki düşüşle birlikte sağlık sektöründeki iyileşmeler, yaşam kalitesindeki artışlar yaşlanan nüfus yapısına yol açıyor. Yaşlıların toplam nüfus içindeki oranı artarken, çocuk ve genç nüfusun oranı azalıyor. Türkiye, sayısal olarak büyük bir yaşlı popülasyona sahip olsa da, hala genç bir nüfus yapısına sahiptir.

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER