Konya merkezde yaşayanlar 1 yıldır görmedi! 3 arkadaş dağın zirvesinde buldu

- Güncelleme Tarihi:

 Konya merkezde yaşayanlar 1 yıldır görmedi! 3 arkadaş dağın zirvesinde buldu

Son yılların en kurak kış mevsimini geride bırakan Konya bahar mevsiminde de beklediği yağışı alamadı. 

Konya kent merkezine neredeyse hiç kar yağmadı. 

Şehrin özellikle güneyindeki dağlık bölgelerinde durum biraz daha farklıydı. Kırsalda yaşayanlar geçmiş yıllar kadar olmasa da kar yağışından nasibini aldı. 

Özellikle Konya'nın Taşkent ve Bozkır ilçesinde kar ile pekmezi karıştırarak hazırlanan kar helvası bu yıl çok yapılamadı.

   

Dağa tırmanıp kar buldular! 

Kar helvasından vazgeçmek istemeyen bazı vatandaşlar yüksek dağlarda ve güneşin ulaşamadığı geçitlerde kar arıyor. Yaz mevsiminin kapıya dayandığı bu günlerde bile kar bulmak hala mümkün… 3 arkadaş kovalarla kar aramak için dağın yolunu tuttu.

Sevinçlerini sosyal medyada paylaştılar! 

Aslında kar aramak bahadeydi. Çiçeklerle bezeli yayları geçerek kar arayan üçlü ciğerlerini mis gibi dağ havası ile doldurdu. Günün sonunda da istediklerine ulaşmayı başardılar ve sevinçlerini sosyal medyada paylaştılar. Taşkent ilçesine bağlı Balcılar Mahallesi Sazağın Gedik mevkisinde kar kütlesi ile karşılaşınca çok sevindiler.

Kar helvası çok seviliyor! 

Kar ve pekmezi karıştırarak hazırlanan soğukluk Konya'nın Bozkır, Taşkent ve Hadim tilçelerinde çok seviliyor. Aynı karışım Muğla ve Aydın gibi tatil bölgelerinde yol üzerindeki dinlenme alanlarında kar şerbeti adıyla bardakla satılıyor.

(Mustafa İlker Şen)

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • I
    İbrahim
    13 gün önce

    Çok komik Konyalı lar görmek zorunda mı

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (7)
  • B
    Bozkırlı
    13 gün önce

    Tadını alan bilenler için evet gel kardeşim sanada ikram edelim

    • Begen (9)
    • Begenme (2)
  • FT
    Faruk Tuna
    12 gün önce

    Memleketin o kadar sorunu var, gurbanlar olduklarım, bööön de bi gova gar halvası yimeyin...

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (4)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER