Tekno-faşizim ekonomik bağımsızlığı tehdit ediyor
ALLAH VAR, ATEİZM YOK!
YILDIRIM HAN BRE DOĞAN YETİŞTİK SABREDİN
İki Yüzlü Muhafazakârlar ve Bir Adam Yaratmak
AFYONKARAHİSAR KİTAP GÜNLERİ
İnsanlığın Yükü: Hafızanın, Emanetin ve İadenin Sergisi
BİR GÜNE SIĞAR MI?
SU VE GELECEK
Çiğne/Hazmet/Düşün/Kendini Yeniden Tasarla!
Konyaspor’da artık bütün yollar finale çıkıyor…
Özbekistan’da “9 Mayıs Xotira va qadrlash kuni’’ Anma ve Saygı Günü, Hatıra ve Kıymet Verme Günü
Türkiye-Suriye Kalkınma Hattı
Yolun Sonu Kupa Olsun
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
5G NE KADAR GÜVENLİ?
AKŞAM OLMAKTA
Berkan Kutlu, Konya mutlu
Ateşkes mi, Sadece Bir Ara Mola mı? İran–ABD Geriliminin Gerçek Anlamı
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
İRAN’DAN SONRA SIRA KİMDE?
Bu yazımda 2006 yılında Konya basın camiası ile tanışmamdan ve bunların içerisinde gerçek değeri hak eden gerek iş ahlakı gerekse olaylara objektif bakış açısından yaklaşarak halkla halk dilinde paylaşma yapan YENİ KONYA GAZETESİ'nden yüreğimden ve kalemimden döküle bildiği kadar bahsetmek istiyorum.
Yerel unsurları, yerel sorunları ortaya çıkaran halkı bilgilendiren, bilinçlendiren ve kamuoyu oluşturan kuruluşun adıdır bana göre yerel basın. 1949 yılında yayın hayatına Yeni Konya adı ile başlayan tarihçesinden bahsetmek haddim değil. Zira derler ya " matbaa mürekkebi yalamak” işte bu tabir benim gözümde gerçek ustaların çektiği çileyi, kat ettikleri zorlu yolları ifade eder. O yüzden bırakalım tarihçesini üstadlar dillendirsin. Ben ancak naçizane şu kadarını da aktarmadan geçemeyeceğim.
Yeni Konya'nın ilk sayısında neler var diye araştırdığımda "Basına Katılırken” üst başlığıyla yayınlanan yazıda gazetenin amacı gözüme çarptı ve uzun söze gerek olmadığını bunun sadece bir bölümünü siz değerli okurlarla paylaştığımda Yeni Konya Gazetesinin 1 Haziran 2021 yılında 72. Yaş gününü yürekten kutlamamak mümkün değil.
"Fikir ve kültür tarihi gerçekten zengin olan Konya'nın medeni hüviyet ve veçhesine lâyık, ileri anlayışlı ve kuvvetli bir basına olan ihtiyacını duymamak imkânsızdır. İşte biz, duyulan o büyük ihtiyacın samimi ve sade bir ifadesi, mahsulü olmak idrâk ve haysiyetiyle çıkmaya başlıyoruz.
Yeni Konya, hadiselere, şu veya bu partinin, şu veya bu ideolojinin zaviyesinden bakmayacak, görüşlerinde ve yorumlarında dosdoğru ve objektif kalmaya çalışacaktır. Yeni cereyanlar ortasında bunu başarmanın pek kolay bir iş olmadığını bilmiyor değiliz. Vazifemiz ağır ve naziktir. Fakat memleketin kalkınma davasında Konya'nın hissesine düşen hamleyi aklı selimi ve temiz hislerin emrinde, şuurla yaptıkça, hizmetimizin müessir ve müsmir olacağına inanıyoruz.
Çıkışımız sırf bu inanç ve idrâkin cesareti, adımıdır.”
İş yaşamım boyunca bana ve çalıştığım eğitim kurumuna kapılarını sonuna kadar açan değerli yöneticisinden, muhabirine departman müdürlerine kadar tüm Yeni Konya çalışanlarının emeklerine sağlık diyor gazetenin yeni yaşını yürekten kutluyorum.
Saygılarımla...
Artık Özlemiyorum
Öğretmen Olmak
“Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme”
Kısacası: Sevgi Kısacası: Zaman Kısacası: Dünya...
İnsanın insanı sömürmemesi...
“....Ve kar yağardı bembeyaz lapa lapa..
Merhamet; Acımak Değil, Acıtmamaktır...
Özledim...
Neyin Kafası...
Anlamıyorum... Anlamıyorum; İnsanları...