DOLAR
40,03
EURO
46,87
STERLİN
54,59
GRAM
4.250,15
ÇEYREK
6.982,57
YARIM ALTIN
13.966,13
CUMHURİYET ALTINI
27.802,54

Selçuk Üniversitesi 2027-2031 stratejik planı için hazırlıklara başladı

 Selçuk Üniversitesi 2027-2031 stratejik planı için hazırlıklara başladı
Selçuk Üniversitesi, 2027 - 2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik planı için hazırlık sürecini başlattı. Stratejik planlama ekibi, Selçuk Üniversitesinin gelecek vizyonunu belirlemek amacıyla değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi 2027 - 2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik planı değerlendirme toplantısı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 36 kişilik stratejik planlama ekibinin çalışmaları Strateji Geliştirme Daire Başkanı Kemal Atal'ın koordinasyonunda yürütülecek. 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, stratejik plan çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunarak yükseköğretim kurumlarının hazırlamakla yükümlü olduğu stratejik planların, yasal bir zorunluluk olmanın yanı sıra kurumsal geleceğin akılcı, planlı ve katılımcı şekilde inşa etmenin de temel aracı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, "2027 - 2031 dönemini kapsayan beşinci stratejik planımızın hazırlık sürecini başlatmış bulunuyoruz. Göreve gelişimizin henüz birinci yılı dolmadan böylesine uzun soluklu ve kurumsal derinliği olan bir planlama sürecine katkı sunmak bizler için ayrı bir anlam taşıyor. Selçuk Üniversitesi olarak geçmişten bugüne gelen birikimi geleceğe taşıma kararlılığındayız. 2027 yılı itibarıyla uygulamaya geçirilmesi planlanan bu stratejik planın; bilimsel kapasitemizi daha da artıracağına, topluma katkı misyonumuzu güçlendireceğine ve ulusal hedeflerle daha sıkı uyum içinde ilerlememize zemin hazırlayacağına yürekten inanıyorum. Bu süreçte tüm birimlerimizin aktif katkısını bekliyoruz” diye konuştu.

Stratejik plan, 5 yıl boyunca insan kaynağı, bütçe, altyapı ve zaman gibi kaynakların doğru ve verimli bir şekilde planlanmasına olanak tanırken belirli hedeflere ulaşma sürecini izlenebilir ve değerlendirilebilir hale getiriyor. Diğer yandan bu plan, üniversitenin kamuya ve paydaşlarına karşı sorumluluğunu yerine getirmesini sağlıyor ve ulusal ve uluslararası akreditasyon süreçlerinde kurumsal hedeflerin ve kalite iyileştirme planlarının somut göstergesi olarak kullanılıyor.

(Mustafa İlker Şen)

 

Reklam

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER