Sürdürülebilir ekonomik bir refahı sağlamak zorundayız
Lider dediğin hakaret eder!
TERÖRSÜZ TÜRKİYE: “PEYNİR BÜYÜK YOL KISA?!”
Biz bu ihaneti unutursak…
Devletsizlerin Sinsi İhaneti
15 TEMMUZ VE TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Teröristlerin Ön Şartsız Silah Bırakmalarını Destekliyorum
Divriği’yi Görmeden Ölmeyin!
ÜMİDİMİZ VAR
Elektrikli Otomobiller ve Gerçek Menzilleri
Perdeler Anılar Kapılar
İSLAM TOPLUMUNUN TEMEL AYRIŞMA NOKTALARINDA BİRLEŞTİRİCİ BİR ŞAHSİYET HASAN el-BENNÂ
BASIN DİLİ
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
T.Konyaspor, ligin 7.haftasında rakiplerinden K.Erciyes'i mağlup etmeyi başardı. Ama bunu başarırken de öldü öldü dirildi diyebiliriz. Üç puanı getiren golü Gekas atmış olsa da ben bu hafta alınan üç puanı Gekas'a değil İtandje'nin hanesine yazarım. Çünkü Gekas'ın zaten işi gol atmak. Bu haftaya kadar geç bile kaldı diyebilirim. Yüzde yüzlük iki pozisyonu çıkaran İtandje'nin başarısı, Erciyes'in gol sevincini kursağında bıraktı diyebiliriz. Etkili gibi gözüken ancak rakibine baskı kuramayan, yeşil beyazlılar, savunmasında S.O.S verirken, iç sahada kendi ayarındaki rakiplerine nefes bile aldırmaması gerekiyor. Rakiplerin karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda İtandje başarılı olmasa, T.Konyaspor'un, bu hafta sonundaki puan sıralamasındaki yeri 10.luk olmazdı.
Çünkü ilk haftadan bu yana oynadığımız ve iç sahada kazandığımız maçları gözümün önüne getirdiğim zaman, Fenerbahçe Mousa Sow, Dirk Kuyt ve Emanuel Emenike ile Gençlerbirliği Gosso ve Jimmy Durmaz ile son olarak da K.Erciyes, Azofeıfa ve Vlemınckx ile defalarca pozisyona girdiyse ve bu pozisyonlarda rakip forvetler beceriksizliklerinden dolayı gol atamadılarsa, bizim için problem onlarda değil T.Konyaspor'un defansındadır diye düşünüyorum. Zaten yenildiğimiz maçlarda kalemizde en az 2 gol görmüş olmamız bu sonucu ortaya çıkarıyor. Ayrıca defans kurgusundaki hatalar zinciri orta alanda ve forvette de devam ediyorsa ki ben bunu takımın halâ ilk onbiri olmamasına bağlıyorum, o zaman kazanılan maçların tesadüften ibaret olduğunu belirtmekte yarar var sanıyorum. Zaten alınan sonuçlarda Fener maçı hariç 1-0 olması bu tezimi de doğruluyor nitelikte. 1-0'lık galibiyetler ne zamana kadar gider bilmiyorum ama her zaman risk taşıyan bu sonucun daha farklı olması için mutlaka en kısa zamanda bir şeyler yapılmalı. Birşeyler derken öncelikle takımın kemik kadrosu yapılandırılmalı. Ofansif futbol tercih edilmeli. Benim kişisel görüşüm ise çift forvet ve hatta forvet arkası bulunan bir kadronun iyi işler çıkaracağı yönünde. İsim olarak baktığımız zaman kumaşı iyi ve kaliteli isimlere sahip olan takımımızın oyun sisteminde bir sıkıntı olduğu aşikâr. Bu isimleri kullanamamanın sıkıntısı göze çarpıyor.
Her iki ayağını kullanabilen ve kanatlarda görev yapabilen Da Silva RAMOS'un henüz yüzünü bile göremeyişimiz, Forvette Gekas- NDouassel, Gekas-Thorvaldsson ya da Thorvaldsson-Ndouassel
İkilisini golle buluşturacak olan bir forvet arkası bulunmaması bu takımın gözle görülen eksikleri diyebilirim. Aklıma gelmişken Da Silva Ramos'u unutmuştuk ama bizim bir golcümüz daha vardı. Hasan Kabze. Yeni aklıma geldi. Çünkü her hafta öyle değişik bir kadro çıkıyor ki bu oyuncuların varlığını bile unuttuk.
Kısacası kadromuzun olmayan kemik yapısından bahsettik. Şimdi size kısa bir örnek vererek bugünkü yazımı sonlandıracağım.
Rakiplerimizden, Ç.Rizespor, Akhisar ve Sivas'ın ilk onbirlerini, ilk haftadan başlayarak, 7. Haftaya gelene kadar, her haftayı kapsayacak şekilde inceledim. Bu üç takımın üçü de ligin 1. Haftasından itibaren her geçen hafta, bir önceki haftaya göre ilk onbirinden en fazla iki oyuncusunu değiştirmiş. Zaten bu yüzden puan sıralamasında T.Konyasporun üstünde yer almaktalar.
Uğur hocamız ise bırakın ilk onbiri belirlemeyi, halâ bir arayış içerisinde. Erciyes maçına çıkarken bir önceki Trabzon kadrosundan 3 oyuncu, daha önceki Elazığ maçından 3 oyuncu, Sivas maçından önce yine 3 oyuncu, Kasımpaşa maçından önce ise 4 ayrı oyuncuyu ilk onbirde sahaya sürmüştür. Açıkçası ben böyle bir geç kalmışlığı kabullenmek istemiyorum.
Artık takdir hakkı siz okuyucularımızındır. Kalın sağlıcakla.
HEDEF AVRUPA İSE!..
ÖNCE KADİR HAS, SONRA TORKU ARENA
İKİNCİ YARI BAŞLIYOR… RAKİP AKHİSAR
Sorun ne, defans mı, ofans mı?
RAHATLIK OLMAZSA SERİ DEVAM EDER!..
ÜÇ İHTİMAL’Lİ BİR DEPLASMAN!..
TRİBÜN KARTAL’LARI
HEBA OLMUŞ BİR SEZON!..
HOCA DEĞİŞTİRMEK BASİT, İŞTE BEDELİ
ATIŞMANIN SPORA ETKİSİ