PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu?

 PTT Faizsiz Kredi Veriyor mu?
23 Ekim 1840'da kurulan PTT 2013 yılında TBMM tarafından kabul edilen yasayla özelleştirilmiştir. Türkiye'de uzun zamandır postacılık ve daha birçok alanda hizmet veren PTT köklü bir geçmişe sahiptir. Kurulduğu ilk günden bugüne verdiği hizmetler değişip, zaman ve taleplerle göre evrilmiş ve modern hayata uyum sağlamıştır. Bankacılık hizmetleri de sağlayan PTT kredi işlemleri de yapmaktadır. 
 
PTT faizsiz kredi veriyor mu veya PTT emekliye faizsiz kredi veriyor mu, uzun zamandır ortalıkta dolaşan sorular. Bu konuya dair değişik kaynaklarda cevaplar var. Bu kaynaklardan hangisinin güvenilir olduğunu bilmek neredeyse imkansız. PTT'nin resmi sitesi üzerinden, doğrudan bilgilere ulaşmak da maalesef mümkün değil. Ancak PTT şubeleri ve işyerlerine gidilip bilgi almak veya kredi başvurusu yapmak mümkün. 
 
Bankaların en büyük gelir kaynağı verdikleri kredilerden aldıkları faizlerdir. Bir süre önce özelleşen PTT de aldığı faizler sayesinde para kazanıp ayakta durabilmektedir. PTT anlaşmalı olduğu pek çok banka aracılığıyla kredi vermektedir. Ancak faizsiz kredi vermesi söz konusu değildir. Bütün bankalar gerillerinin büyük çoğunu faizlerden sağlamaktadır. Ve yakın zamanda özelleştiren PTT'nin böyle bir hizmeti bulunmamakta. 
 
PTT Faizsiz Kredi Çekmek Mümkün mü?
 
PTT ile faizsiz kredi çekmek mümkün değildir. PTT diğer bankalar gibi kredileri belirli bir faiz oranıyla vermektedir. Kredi verirken anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla çalışır. PTT işyerlerinde maaş alan emekliler, düşük faiz oranlarıyla kredi çekebilirler. PTT'nin emekliler sağladığı en büyük avantaj yaş sınırının 65 yaş üzerine de kredi verilmesine imkan sağlamasıdır. Maaşını PTT'den alan emekliler kredi çekmek için kefil göstermek zorunda da kalmaz. Maaşlar PTT işyerlerinden alındığı için kredi işlemleri daha kolay ve hızlı yapılır. 1.000-2.000 TL gibi küçük meblağlarda bir takım istisnalar yapılabilmektedir. Bu küçük meblağlar için sıfır faziden faydanlanmak için bazı şartlar gereklidir.
Bunlar;
 
PTT'ye en az iki ödeme talimatı vermek,
Emekli maaşının PTT'ye taşınmasını taahhüt etmek,
İşlem için belirli bir ücret ödemek,
 
PTT'nin kredi kartı veya bireysel emeklilik sistemine dahil olunmasıdır. Kredi başvuru işlemleri yalnızca PTT şubelerinden yapılmaktadır. Bu nedenle detaylı bilgi almak ve işlem yapmak için en yakın PTT şubesine gidilmeli.
 
PTT Emekli Kredisi Nedir?
 
PTT emeklilere kredi verirken diğer bankalara göre avantajlar ve ayrıcalıklar sağlamaktadır. Emekli maaşını PTT'den alan veya almayı düşünen müşteriler için ilk avantaj kredi çekme yaş sınırının oldukça yukarda olmasıdır. PTT emekliye 84 yaşına kadar sınırla kredi verir. Kredi, 60 ay vadeyle hesaplanan yaş sınır 84'ü geçmediği sürece sağlanır. Maaşını PTT şubelerinden veya PTT matiklerden alanlar, PTT'nin anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla kredi çekebilir. 
 
Emekliye faizsiz kredi PTT 2024 yılında sağlamamaktadır ancak anlaşmalı olduğu bankalar aracılığıyla düşük oranlı faizlerle ihtiyaç kredisi çekme imkanı sunar. Bu bankalar; Aktifbank, Vakıfbank, Denizbank, Fibabanka, Türk Ekonomi Bankası, İNG Bank ve Şekerbank. Maaşını PTT iş yerlerinden alan emeklilere Aktifbank 80 bin TL'ye 36 ay vadeye kadar kredi vermektir. PTT faizsiz kredi vermese de yaptığı bu ortaklık ile Aktifbank ile 60 bin TL'ye kadar %2.89 oranında düşük faizler sunar. ING Bank ise 36 ay vade ve 3 ay ertelem seçeneğiyle %1.79'dan başlayan faiz oranları sunar. PTT'den maaş almayan müşterilerse gelirlerini belgeli olarak beyan etmelidir. PTT'den maaş alan emekliler kefilsiz ve belgesiz, düşük faiz oranlarıyla kredi çekebilirler.  
 
 
PTT Emekli Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır?
 
PTT ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla emekliler 60 aya kadar varan vade seçeceğiyle düşük faiz oranlarıyla ihtiyaç kredisi çekebilir. PTT emekli kredisi hesaplaması aylık maaşa göre hesaplanır. Aylık emekli maaşına uygun oranlarda ihtiyaç kredisi verilir. Kanunlara göre kredinin aylık ödeme oranları, kredi çekilen maaşın %50'sini geçemez. Örneğin 2.000 Türk lirası emekli maaşı alan bir müşteri aylık ödemesi 1000 Türk lirasının geçen bir kredi çekemez. Toplam kredi maaş miktarı, kredinin faiz oranı, vade miktarı ve başvuru yapılıcak kredi miktarına göre belirlenir. PTT aracılığıyla kredi çekmek için PTT işyerlerine gidilmelidir. PTT şubelerindeki kredi başvuru formu doldurularak kredi başvuru işlemi gerçekleştirilir.  

Kaynak: Haber Merkezi

  • #PTT Emekli Kredisi Hesaplama Nasıl Yapılır #PTT Emekli Kredisi Hesaplama #PTT Emekli Kredisi #PTT Emekli Kredisi nedir #PTT Faizsiz Kredi Çekmek Mümkün mü #PTT Faizsiz Kredi Çekmek

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER