Kurtulmuş: Başkenti Kudüs olan egemen bir Filistin Devleti kurulacak

 Kurtulmuş: Başkenti Kudüs olan egemen bir Filistin Devleti kurulacak
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yakında Türkiye’nin öncülüğünde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada yeni bir sistemini kurulabilmesinin ayak sesleri zaten duyulmaktadır. Yeni bir Birleşmiş Milletler kurulacak, dünyada hakkaniyeti, adaleti esas alan yeni bir siyasal sistemle inşa edilecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Yine hiç şüphemiz yoktur ki; 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan tam manasıyla egemen bir ’Filistin Devleti’ kurulacak ve Filistin Devleti’nin varlığı dünyada barışın, adaletin yeniden tesis edildiğinin en büyük göstergesi olacaktır“ dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'teki Tören Salonu'nda şehit aileleri ile iftar programında buluştu. 

'GAZZE'DEKİ MESELEYLE BİRE BİR İLGİLENİYORUZ'

"Bizim için dünyanın her tarafında insanların adaletle, hakkaniyetle, barış içerisinde ve insani bir şekilde yaşaması bizim devlet anlayışımızın önemli özelliğidir" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu anlamda nizam-ı âlem ismini verdiğimiz bu âleme nizam verme ülküsü; aynı zamanda bütün dünyaya sadece bizim milletimizin yaşadığı topraklarda değil, bütün dünyada hakkı hakikati, adaleti tesis etme anlayışının yansımasıdır. İşte bugün de baktığınız zaman hiç değişmiyor dün böyleydi bugün de böyle. Dün Osmanlı'nın Hint seferleri vardı. Hindistan'a kadar gitmiş. Emperyalistler dünyayı sömürürken gittikleri her yere zulüm götürmüşler. Oralarda ne varsa çalıp getirmişler. Bugünkü büyük teknolojilerini ortaya çıkarmışlar. Bizim ecdat ise dünyanın en uzak köşelerine adaleti götürmek için girmiştir. Hakkaniyeti sağlamak için gitmiştir. Zulmü ortadan kaldırmak için gitmiştir. Aynı şey bugünde yaşanıyor. Bugünde nizam-ı âlem davasına sahip olan bir millet olarak Gazze'deki mesele ile bire bir ilgileniyoruz. Hiç şüphesiz söyleyebiliriz ki; dünyada devlet ve millet olarak Gazze'deki insanları yaşamış olduğu, bu tarihin gördüğü en büyük soykırım karşılığında gösterdiğiniz tepkiler tesadüfi değildir. Allah'a hamdolsun bu milletin neredeyse tamamına yakını Gazze'de yaşanan insanlık dışı suçları telin etmek, bunlara karşı dimdik ayakta durmak anlamında herkes ortak bir noktadadır, ortak bir anlayıştadır. Bize dünyanın sadece yaşanan haksızlıklardan, zulümlere karşı durmak noktasında da bizim gerçekten ilgi alanımızdadır ve bu anlamda milletimiz yaşanan bütün zulümlere karşı hassas bir şekilde fikrini ortaya koymaktadır.

Gazze'de bu katliamı başlayan ilk günden itibaren devlet olarak, millet olarak, sivil kuruluşlarımız olarak milletimizin tamamı elindeki bütün gücüyle Gazze'nin masum, mazlum halkının insanlarının yanında oldu. İşte bu bizim nizam-ı âlem anlayışımızın bir yansımasıdır. Dünyanın binlerce kilometre ötesindeki bir topluma zulmedilirse bundan biz de mesulüz, bunu durdurmak için mücadele etmemiz lazım. Yakında Türkiye'nin öncülüğünde, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dünyada yeni bir sistemini kurulabilmesinin ayak sesleri zaten duyulmaktadır. Yeni bir Birleşmiş Milletler kurulacak, dünyada hakkaniyeti, adaleti esas alan yeni bir siyasal sistemle inşa edilecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur. Yine hiç şüphemiz yoktur ki; 1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan tam manasıyla egemen bir Filistin Devleti kurulacak. Ve Filistin Devleti'nin varlığı dünyada barışın, adaletin yeniden tesis edildiğinin en büyük göstergesi olacaktır." 

Kaynak: DHA

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER