Zamana Meydan Okuyor! Kırışıklık Giderici Mucize İle Tanışın

 Zamana Meydan Okuyor! Kırışıklık Giderici Mucize İle Tanışın
Sağlıklı ve dolgun cilt hepimizin hayali fakat zaman ilerledikçe yaşımız ile birlikte cilt sorunlarımız da artar. En büyük sorunlardan biri ise kırışıklıklar. Kadın erkek hepimizin ortak can sıkıcı durumu haline gelmiştir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltteki kolajen ve nem oranının azalması, mimikler, yüzün üzerinde giderek esnekleşmesi zamanla yüzümüzde kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize neden olan kırışıklıklar aynı zamanda aynaya her baktığımızda moral kaybına da neden olur. Peki derin kırışıklık tedavilerine kesin çözümü nasıl bulacağız?

O zaman hazır olun sizleri kırışıklık savaşçısı retinol ve yüz yogası ile tanıştırmak istiyoruz. Retinol kolajen üretimini artırarak ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır. Ayrıca ciltte yeni kan damarlarının üretimini de teşvik ederek cildi yeniler.

Retinol adeta hücre yenileyici olup genel cilt görünümü için kurtarıcı diyebiliriz. Mucize dememizin sebebi, daha pürüzsüz, daha eşit tonlu bir görünüm için cildin dokusunu yenileyen özelliğinden geliyor. Ayrıca yüz yogası ile zayıf yüz kaslarını yeniden geliştirerek ve yüzünüze giden kan akışını iyileştirerek daha pürüzsüz, daha parlak bir cilt elde edebilirsiniz.

Kırışıklıkların Nedenleri Nelerdir?

1.Genetik faktörler:

Kırışıklıkların oluşmasında önemli etken genetiğimizdir. Hücre çalışma prensibimiz ve cildimizin dokusu kalıtsaldır. Genetik ile kırışıklık doğru orantılı olarak ilerler.

2.Yaş ve geçen zaman

Birçok dış etken kırışıklık olmasına neden olur. Bu faktörlerin en büyüğü yaşlanmaktır. Yaş ilerledikçe cilt elastikiyetini kaybeder, kolajen oluşumu giderek azalır. Destek bağ dokusunu kaybederek daha kırılgan hale gelen cilt, nemini kaybetmenin de etkisiyle giderek kırışıyor.

3.UV ışınları

UV ışınları olarak da bilinen güneşin zararlı ışınları, ciltteki kolajen ve elastin liflerinin parçalanmasına neden olur. Bu nedenle kırışıklıklara davetiye çıkarır. Kışın bile cildimize zarar verebilecek güneşten ve onun olumsuz etkilerinden korunmanın tek yolu dört mevsim yüksek faktörlü güneş koruyucu kullanmaktır.

4.Stres

Pek çok sorunun yapı taşı olan stres de cilt üzerinde olumsuz etki yaparak ince çizgileri zamanla derine dönüştürebilir. Stres, üzüntü gibi olumsuz duygu durumlarından mümkün olduğunca uzak durmak, psikolojinizi ve cildinizi korumanın önemli bir adımıdır.

5.Yaşam tarzı

Yaşam kalitesi aynı zamanda cilt kalitenizi de dolaylı olarak etkileyebilecek bir faktördür. Alkol ve sigara kullanımı, düzensiz uyku, az su tüketimi, yoğun kafein alımı ve fast food tarzı yiyeceklerin sık tüketilmesi sebum dengesini bozarak aşırı yağlanmaya neden olur. Bu da derin kırışıklıkların oluşumunu kaçınılmaz hale getirir.

 

 

Kırışıklıklar Nasıl Giderilir?

Güneş kremi kullanın.

 Cildimizdeki yaşlanmanın yüzde doksanı güneşten kaynaklanıyor. Güneş koruyucu kullanabileceğiniz en önemli yaşlanma karşıtı üründür.

Retinolü deneyin.

Cildin destekleyici yapısını oluşturan ve protein olan kolajeni artırabilen A vitamini türevlerindendir. Retinol ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilir. Hücrelerin sayısını da artırarak cildi dolgun ve sıkı tutuyor. Retinolün faydalarını sıralayacak olursak:

  • Sivilceyi tedavi eder.
  • Gözenekleri temizler.
  • Hücreleri yeniler.
  • Kollajeni ve esnekliği artırır
  • Hiperpigmentasyonu azaltır.
  • Cildi aydınlatır.
  • İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltarak önler.
  • Cilt dokusunu her açıdan iyileştirir.

Sağlıklı beslenin.

Cilt bakımı alışkanlıkları söz konusu olduğunda, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzının yerini hiçbir şey tutamaz. Çizgileri ve kırışıklıkları uzak tutma mücadelesinde günlük alışkanlıklarınız önemlidir.

Düzenli yüz yogası yapın.

Tıpkı spor salonuna gitmenin vücudunuzu formda tutması gibi, yoga da yüzünüzdeki kasları güçlendirerek genç görünmenize yardımcı olur. Yüz yogası egzersizlerini yapmanın yüzünüzün canlı ve genç görünmesini, sarkan bölgelerin kaldırılmasını sağlar. Cilde dolaşımı ve kan akışını artırır bu da cildin parlamasını sağlar.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER