Anksiyete nedir? Anksiyetenin belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

Fatih Bayram
İnternet Editörü
 Anksiyete nedir? Anksiyetenin belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?
Bazı vatandaşlarda görülen, baş edilemez hale gelen ve hayatın her alanını olumsuz etkileyen bir durum haline gelen Anksiyete bozukluğunu, insanların %30’u yaşamları boyunca en az bir defa, bu rahatsızlığı geçirir. Peki, Anksiyete bozukluğu nedir? Anksiyetenin belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

Ruhsal bozuklukların en yaygın olanı anksiyete bozuklukları, yaygın anksiyete bozukluğu, takıntı bozukluğu, panik bozukluk, fobiler gibi birçok rahatsızlığı içinde bulundurduğu bilinmektedir. Bireyin iş, ev ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen anksiyete bozuklukları, kişilerin gergin ve huzursuz hissetmesine sebep oluyor.

Erken tanı önemli

Baş ağrısı, çarpıntı, titreme gibi bedensel bulguların; yanı sıra depresyon bulguları da içinde bulunduran anksiyete belirtilerinin tanısının yapılması önem arz eder; bu yüzden tanı ve tedavi için, bir psikiyatri hekimine başvurmak bu konuda oldukça önem arz ediyor.

Anksiyete bozukluğu nedir?

Günlük dildeki ifadesiyle kaygı anlamı taşıyan anksiyete, kişiye rahatsızlık verecek ve bireyin varlığını tehlikeye atacak bir durum, uyaran ya da inanç karşısında vücudun ve zihnin geliştirdiği doğal tepkiler bütünü olarak biliniyor.

Gerçekte olmayan ancak gelecekteki olası tehditlere karşı gösterilen duygusal yanıt veren anksiyete, yüksek düzeylerde olması günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Anksiyete belirtileri nelerdir?

1-Gergin ve huzursuz hissetmek

 

2-Nefes darlığı

 

3-Ağız kuruluğu

 

4-Kalp çarpıntısı

 

5-Yüz kızarması

 

6-Terleme

 

7-Titreme

 

8-Odaklanma ve konsantrasyon sorunu

 

9-Dikkat dağınıklığı

 

10-Hazımsızlık sıkıntıları

 

11-Uyku problemi

 

12-Sürekli tetikte olma hali

 

13-Sindirim sistemi ile ilgili problemler

 

14-Baş dönmesi

Anksiyete nasıl tedavi edilir?

Anksiyete, psikolojik terapi ve ilaç ile kaygı bozukluğu ile tedavi edilmesi mümkün. Bunun için ilk yapılması gereken şey ise psikiyatri uzmanına başvurmak oluyor. Tedaviye başlamadan önce kapsamlı bir değerlendirme sürecinden geçirilen anksiyete bozukluğu yaşayan kişilere, fiziksel hastalıklar yüzünden oluşup oluşmadığını anlamak için çeşitli testler ve incelemeler yapılmalıdır.

 

 

 

 

  • #Anksiyete nedir? #Anksiyetenin belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER