Dünya’da sadece Sivas’ın bu ilçesinde var! Sedef hastalığının doğal tedavi merkezi

- Güncelleme Tarihi:

 Dünya’da sadece Sivas’ın bu ilçesinde var! Sedef hastalığının doğal tedavi merkezi
Başka ülkelerde olamayan ve sadece Türkiye’nin Sivas iline bağlı bir ilçesinde bulunan bu yer, sedef hastalığının dünyadaki tek doğal tedavi merkezi olarak biliniyor.

Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan Kangal Balıklı Kaplıca, yurt içi ve yurt dışından birçok turisti ağırlıyor. Sağlığa faydaları ile bilinen Kangal Balıklı Kaplıca, sayesinde turistler balık doktorlar tarafından şifa buluyor.

Doğal tedavi merkezi

Sedef hastalığının doğal tedavi merkezi olarak bilinen kaplıcada vatandaşlar, 37 derece sıcaklığa sahip selenyumlu sularda balıkların sayesinde şifa buluyorlar. Havuzlardaki balıkların skumları temizlemesi,suda bulunan selenyum, yüksek rakımdaki doğal ultraviyolesi ile birçok tedaviye özellike sedef hastalığına karşı olumlu sonuçlar elde edildi.

Sedef hastalığına iyi geliyor

Oldukça sık görülen ve kronik seyirli bir deri hastalığı olan sedef hastalığına ise yan etkisiz en doğal tedavi Balıklı Kaplıcanın selenyumlu suyu ile yapılan tedavi olarak biliniyor. İklim tedavisi uzun yıllardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde uygulanan yöntemler arasında olan balıklı kaplıca insanların sedef (psoriasis) hastalığının tedavi amacı ile yaygın olarak başvuruyorlar.

Dünyada eşi benzeri yok

Ziyaretçilerin daha etkili bir tedavi için Kangal Balıklı Kaplıcada dikkat edilmesi gereken kurallar bulunuyor. Bilimsel olarak 28°C'nin üzerindeki balıkların suda yaşamadığı kanıtlansa da, Balıklı kaplıcada 37°C suda yaşıyorlar. 37°C suda yaşayan bu balıkların dışında dünya da eşi benzeri yok.

Sağlık turizmin öncüsü

Görünümü ve taşıdığı tedaviyle uluslararası kabul görerek ve yalnızca iç turizm değil, profesyonel dış turizm, özellikle de sağlık turizmi açısından dünyada da Kangal Balıklı Kaplıcası önemli bir merkez haline geldi.

  • #Sivas #Sivas ilçe haberi #Sivas haberi

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER