PTT Kargo Fiyatları 2024 - Kargo Fiyatları Ne Kadar?

- Güncelleme Tarihi:

 PTT Kargo Fiyatları 2024 - Kargo Fiyatları Ne Kadar?

PTT kargo fiyatları 2024 yılının en çok araştırılan konularından biri olmuştur. Farklı bir konuma herhangi bir ürün göndermeniz gerektiği taktirde kargo şirketlerinin verdiği hizmetten faydalanabilirsiniz. Pek çok kargo şirketi olmasına rağmen hem ekonomik fiyatları hem de güvenilir hizmetleri sebebiyle en çok tercih edilen seçenek genellikle PTT Kargo olur. Siz de değişen fiyat aralıklarıyla, göndermek istediğiniz ürünlerin mümkün olan en ekonomik şekilde talep ettiğiniz adrese ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

PTT ile Kargo Nasıl Gönderilir?

En az PTT kargo fiyatları kadar araştırılan bir konu olan kargo gönderimi, her geçen gün daha fazla vatandaş tarafından merak ediliyor. PTT Kargo ile herhangi bir ürün göndermek istediğiniz taktirde size en yakın şubeye gitmelisiniz. Ardından ürünün paketlemesini gerçekleştirmeli, ürün hakkında bilgi vermeli, gönderim gerçekleştireceğiniz kişi adına formu doldurmalısınız. Bu formlarda gönderim gerçekleşecek kişinin adı, soyadı ve adresi gibi bilgiler yer alır. Verdiğiniz bilgilerin mutlaka doğru olması gerekir. Eğer bilgilerden bir ya da birkaçında herhangi bir yanlışlık olursa kargonun belirtilen adrese ulaşması zor ulaşabilir.

PTT şubesine gittiğinizde şubede çalışan kargo elemanı sizlere gönderim ve paketleme konusunda yardımcı olacaktır. Bu sayede PTT Kargo aracılığıyla taşınması yasak eşyalar haricinde kalan bütün eşyaları kargolayabilirsiniz.

2024 PTT Kargo Fiyatları
2024 PTT kargo fiyatları ise şu şekilde:

 

Kargo Kg/Desi

Şehiriçi Kargo Fiyatları

Şehirlerarası Kargo Fiyatları

1 kg/desi

₺75.00

₺100.00

2 kg/desi

₺90.00

₺110.00

3 kg/desi

₺100.00

₺120.00

4 kg/desi

₺107.00

₺129.50

5 kg/desi

₺114.00

₺139.00

6 kg/desi

₺121.00

₺148.50

7 kg/desi

₺128.00

₺158.00

8 kg/desi

₺135.00

₺167.50

9 kg/desi

₺142.00

₺177.00

10 kg/desi

₺149.00

₺187.50

 

Aynı zamanda bu fiyatlarda paket başına ücretlendirme yapıldığını da unutmamalısınız. Başka bir deyişle örneğin 2 paket gönderecekseniz toplam değil, ayrı ayrı ölçüm yapılarak fiyatlandırma sağlanmaktadır. Örneğin bir paket 9 kg diğer paket 1 kg ise 10 kg ücreti değil 9 + 1 kg ücreti ödersiniz.

PTT ile Gönderdiğim Kargo Kaç Gün İçerisinde Ulaşır?

PTT kargo fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulan bazı önemli etkenler vardır. Bu etkenler gönderdiğiniz kargonun kaç gün içerisinde ulaşacağını da belirler. İki adres arası mesafe kargo ücreti belirlenirken göz önünde bulundurulan en temel etkendir. Bununla birlikte gönderdiğiniz eşyanın ağırlığı, kaç paket eşya gönderdiğiniz gibi faktörler de hem kargonuzun ulaşım süresini hem de fiyatları belirler.

PTT ile kargo gönderimi yaparken sizlere yardımcı olan kargo elemanı gönderim süresi hakkında bilgi verir. Kargonuzu gönderirken sizlere belirtilen süre ortalama bir süredir, çeşitli etkenlere bağlı olarak uzayabilir veya daha kısa süre içerisinde ulaşabilir. Kargonuz yola çıktığında ve karşı tarafı ulaştığında bilgi almak için talepte bulunabilirsiniz.

Kargo Gönderirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kargo göndermek için dikkat edilmesi gereken bazı etkenler bulunuyor. Bunların başında hangi bilgilere ihtiyaç duyduğunuz geliyor. Kargo göndereceğiniz kişinin TC kimlik numarası, adı, soyadı ve adresi gibi bilgileri eksiksiz şekilde kargo şirketine vermelisiniz. Aynı zamanda kargo gönderirken ücreti kimin ödeyeceğini de belirlemelisiniz. Tüm bunların haricinde kargonuzu gönderim için hazırlarken paketlemeyi mutlaka sağlam bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. 

Kargo gönderimi esnasında kullanıcılar tarafından merak edilen ve dikkate alınan bir diğer konu ise PTT kargo fiyatları oluyor. Fiyatlar çeşitli etkenlere bağlı olarak değişse de PTT Kargo'nun fiyatlar konusunda daha ekonomik bir yol izlemesi, vatandaşlar tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Sizlerde sağlam bir şekilde gönderinin talep ettiğiniz adrese ulaşmasını sağlamak için PTT Kargo'yu tercih edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER