Ramazanda Tatlı Tüketimi


Ramazanda tatlı yeme isteği her zamankinden daha fazladır. Çünkü 14 saat süren açlığın ardından düşen kan şekeri, canınızın tatlı çekmesine neden olur. Ancak Ramazanda tatlı saatinize ve yediğiniz tatlı türüne de dikkat etmeniz gerekir. Uzmanların önerisine göre; Tatlı, iftardan en az 2 saat sonra yenmeli ve tatlı porsiyonu her zamankinden daha az tutulmalıdır. Sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü açısından tatlının ara öğün olarak tüketilmesi daha önemlidir. Ramazanda sıra tatlı yemeye geldiğinde şu uyarıları dikkate almanızda yarar var:
Güllaç, sütlaç, tavuk göğsü, muhallebi hafif tatlılar olduğundan Ramazanda en çok tercih edilen tatlı çeşitleridir.
Ramazanda hamurlu, şerbetli tatlılar pek fazla önerilmese de siz porsiyon miktarını azaltarak, iftardan 2 saat sonra şerbetli tatlınızı yiyebilirsiniz.
Tatlının üzerine yarım kase yoğurt yemek ya da 1 bardak süt içmek kan şekerinizin dengeli bir şekilde yükselmesini sağlar.
Ramazan diyince yine akla gelen enfes kompostolar börek ve eniştelerin yanına çok yakışıyor fakat tüketirken nelere dikkat etmek gerekiyor bakalım. Komposto çeşitleri Ramazanda vücudun su ihtiyacını karşılamada ve tatlı isteğinin yatıştırılmasında bir numaradır. Sahurda ve iftardan sonra mevsiminde meyvelerle hazırladığınız kompostonuzu tüketebilirsiniz.
Soğuk servis edilen az miktarda şekerle hazırlanmış komposto, sıcak günlere denk gelen Ramazanda hem ferahlatır hem de susuzluğunuzu giderir. Ayrıca komposto, tatlı yeme isteğinin önlenmesinde de etkilidir.


Yazarın Diğer Yazıları