DOLAR
47,395 TL
EURO
54,196 TL
STERLİN
63,476 TL
GRAM
6.161 TL
ÇEYREK
10.142 TL
YARIM
20.259 TL
CUMHURİYET
40.024 TL

Konya’da Başkan Kılca Filistin Heyetini Ağırladı

 Konya’da Başkan Kılca Filistin Heyetini Ağırladı
Filistin Halhul Belediye Başkanı Wajdi A. I. Milhem ve beraberindeki heyet, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı ziyaret etti. Görüşmede, iki belediye arasındaki iş birliği imkânları değerlendirilirken, Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağlarının önemine vurgu yapıldı.

Karatay Belediyesinde gerçekleşen ziyarette Başkan Hasan Kılca, Filistin Halhul Belediye Başkanı Wajdi A. I. Milhem ve beraberindeki heyeti ağırladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmede, Karatay Belediyesi'nin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunulurken, iki belediye arasında kurulabilecek iş birlikleri ve ortak projelere ilişkin görüş alışverişi yapıldı.

Başkan Hasan Kılca, nazik ziyaretleri dolayısıyla Filistin Halhul Belediye Başkanı Wajdi A. I. Milhem ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

BAŞKAN KILCA HEYETE KARATAY'I ANLATTI

Konuk heyete Karatay hakkında bilgi veren Başkan Kılca, Konya'nın üç merkez ilçesinden biri olan Karatay'ın yaklaşık 400 bin nüfusa ve 2 bin 800 kilometrekarelik geniş bir yüz ölçümüne sahip olduğunu söyledi.

Kılca, Karatay'ın tarım ve sanayide önemli bir konumda bulunduğunu belirterek, ilçenin Konya'nın üretim gücüne önemli katkı sunduğunu ifade etti. Tarım ve sanayinin yanı sıra kadim geçmişi, turizm potansiyeli ile park ve bahçeler alanında hayata geçirilen yatırımlarla Karatay'ın Konya'nın öne çıkan merkezlerinden biri olduğunu dile getirdi.

"FİLİSTİN'İN MÜCADELESİNİ YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ"

Konuşmasında Filistin halkının verdiği mücadeleye de değinen Başkan Kılca, Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağlarının güçlü olduğuna vurgu yaptı. Kılca, "Bizler Müslüman coğrafyasında birlikte yaşadık ve din kardeşiyiz. Filistin bugün büyük bir mücadele veriyor. Filistin ile gönül bağı artık yalnızca Müslümanlarla sınırlı değil. Son dönemde yaşanan zulümler nedeniyle farklı inançlardan insanlar da Filistin bayrağı taşıyor. Biz de her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MİLHEM'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Filistin Halhul Belediye Başkanı Wajdi A. I. Milhem ise Türkiye'nin Filistin'e verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye'ye, Türk halkına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Türkiye ile Filistin arasındaki kardeşlik bağlarının geçmişten bugüne güçlü şekilde devam ettiğini belirten Milhem, "Tarihte nasıl bir bağımız varsa bugün de aynı bağa sahibiz. Gelecekte de bu kardeşlik aynı şekilde devam edecektir. Sizlere kalben çok teşekkür ediyorum. Bizim kardeşliğimiz hakikidir." ifadelerini kullandı. Milhem, Karatay Belediyesi ile ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini belirterek, kardeş belediye protokolü imzalamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. 

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

Kaynak: Karatay Belediyesi Basın Bürosu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER