Tuzlu kurabiye, akşamları çayın yanında annelerin ev halkına servis ettiği küçük atıştırmalıklardır. Hem pratik yapımı sayesinde hem de kolaylığı sayesinde bu tarif artık zihninizden gitmeyecek.
Pratik Tuzlu Kurabiye malzemeleri nelerdir?
- 125 gram tereyağı (ölçekle yardım alınız)
- Yarım orta çay bardağı sıvı yağ
- 3 büyük su bardağı un
- 2 adet yumurta ( isteğe göre birinin sarısı üstüne sürülecek çabuk kızarması için)
- 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı (tam dolu olmayacak) tuz
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre 1 tatlı kaşığı sirke
Pratik Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır?
- Bir büyük kaba tereyağını koyun, un hariç diğer tüm malzemeleri kabın içine ekleyin
- Elediğiniz unu yavaş yavaş ilave edip büyük bir hamur elde edin
- Elde ettiğiniz büyük hamuru tepsinin içine koyun, merdane ve oklava yardımı ile yavaş yavaş açın. Hamurunuz ne çok ince ne çok kalın olsun(Buna dikkat edin!)
- İstediğiniz şekillerde şekil vererek tepsiye dizin
- 1 tane çıkardığınız yumurta sarısını kurabiyelerin üstüne sürün
- Süsü için; çörekotu, susam ekleyebilirsiniz..
- 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin
- Piştikten sonra servis edebilirsiniz
- Şimdiden afiyet olsun… :) :)