Ramazan ayında tahine boşuna para vermeyin! İki malzemeyle enfes tahin yapımı

- Güncelleme Tarihi:

 Ramazan ayında tahine boşuna para vermeyin! İki malzemeyle enfes tahin yapımı
Ramazan ayında çok sık yenilen tahin hem sağlık açısından hem de enerji bakımından muhteşem bir besindir. Genellikle her sofrada yemekten sonra bulunan tahine artık boşuna para vermeyin! Bu iki malzeme ile enfes bir tahin yapabileceksiniz…
 
Tahin vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir. İçerisinde kalsiyum, demir, fosfor, B12 vitaminleri bulunan tahin Ramazan ayında sofralarda oldukça sık yerini alıyor. 
Sahurda ve iftarda sıkça tercih edilen besinler arasına giren tahin tok tutma özelliği ile hem enerji sağlıyor hem de zayıflamanıza yardımcı oluyor. İşte, oldukça kolay iki malzeme ile tahin yapımı…
 
 
İKİ MALZEMELİ TAHİN İÇİN MALZEMELER NELERDİR?
 
- 2.5 bardağı çiğ susam
 
- 1 çay bardağı kadar Ayçiçek yağı ( Fındık yağıda olabilir)
 
 
İKİ MALZEMELİ TAHİN NASIL YAPILIR?
 
- İlk olarak susamları bir güzel kavurun.
 
- Kavurduğunuz susamları robota aktararak çekin.
 
- Yapı ekleyerek tekrar robotla çekin. Yağ miktarını susama göre belirleyin.
 
- Tahin hala pütürlü kıvamdaysa çekmeye devam edin.
 
- Hazırladığınız tahini bir kavanoza koyun. Kapağını iyice kapatın 
 
- İlk açtığınızda tahin biraz acı gelecektir, daha sonra tadını alacaktır.
 
- Hazırladığınız tahini 15 gün evde oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : )  
 
 
 
  • #tahin #2 malzeme ile tahin #ramazan ayı #evde tahin yapımı

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER