Kelle Paça Yemek Tarifi

 Kelle Paça Yemek Tarifi

Kelle paça hem de sağlıklı olması ile en çok tercih edilen yemek seçenekleri arasında yer alır. Oldukça lezzetli olan bu yemeği kısa bir süre içerisinde hazırlayabilmek mümkün olur. Sağlık açısından da oldukça tercih edilen kelle paça hızlı bir şekilde hazırlandıktan sonra afiyetle tüketilebilen yemek seçenekleri arasında bulunur. Kelle paça hazırlamadan önce malzemelerin hazırlanması oldukça önemlidir. Aynı zamanda malzemeleri uygun miktarda kullanmakta oldukça önemlidir. Bu gibi konulara dikkat edildiğinde sorunsuz bir şekilde kelle paça yemeğini hazırlayabilmek ve ikram edebilmek mümkün olur.

Kelle Paça Hazırlanırken Neler Kullanılır?

Kelle paça yemeği hazırlanırken hangi malzemelerin kullanılacağı merak edilen konular arasında yer alır. Kelle paça yemeğini hazırlarken kullanılması gereken malzemeler arasında:

  • 4 adet ayak
  • 1 adet koyun kellesi
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet limon
  • Salça
  • 4 adet sarımsak

Bu gibi malzemeler yer alır. Bu malzemeleri temin ettikten sonra kelle paça yemeğini hızlı ve sorunsuz bir şekilde hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kelle Paça Yapılış Aşamaları

Çeşitli birçok faydası ile bilinen yemekler arasında kelle paça yer alır. Kelle paçayı hazırlamak için gerekli malzemeleri temin ettikten sonra ilk olarak kellenin ateşte ütülenmesi gerekir. Bunun yanı sıra hazır ütülmüş kelle de kullanılabilir. Ütülmüş  kelle alındıktan sonra kellenin burnunun içinin temizlenmesi oldukça önemlidir. Daha sonra kellenin bir gece öncesinden suya bırakılıp yumuşatılması oldukça önemlidir. Böylelikle kelle içerisindeki tüm pislikler çıkacaktır. Bir gün suda bırakılan kelleyi ertesi gün çeşme altında iyice yıkamak gerekir. Aynı zamanda ayakları da çeşme altında iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede iyice pişirilmesi oldukça önemlidir. Tencereye göre pişirilme süresinin ayarlanması gerekir. Kelle piştikten sonra etler ayrılır. Büyük paçalar kaşıklara sığacak boyutta doğranır. Kelle içerisinde yer alan göz kaşık ile oyarak atılır. Kellelerin piştiği su süzgeç ile süzülür. Bir tencereye su koyulduktan sonra salça, soğan, sarımsak, limon ilave edilir. Daha sonra ayıklanan kelle eti de içine atıldıktan sonra iyice pişirilir.

Piştikten 15-20 dakika sonra servis edilmeye hazır olur.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER