Fırında Tahin Helvası Yemek Tarifi

 Fırında Tahin Helvası Yemek Tarifi
Lezzetli yiyecekler arasında yer alan fırında tahin helvası özel davetlerde misafirlere ikram edilebilecek yiyecekler arasında yer alır. Oldukça lezzetli olan bu tatlı basit malzemeler ile hızlı bir şekilde yapılabilen tatlı seçenekleri arasında yer alır. Yapılışı sırasında kullanılan malzemeleri ölçülü bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir. Böylelikle tam kıvamında lezzetli bir fırında tahin helvası tatlısı hazırlayabilmek mümkün olur.

Fırında Tahin Helvası Yapmak İçin Kullanılması Gereken Malzemeler

Fırında tahin helvası tatlısı hazırlamak için malzemelerin istenilen miktarda olması oldukça önemlidir. Böylelikle kıvamı tam yerinde olan lezzetli bir tatlıyı hazırlamak mümkündür. Fırında tahin helvası tatlısını hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında:

  • 250 gram helva
  • 2 damla limon suyu
  • Helvanın ıslanması için 1-2 çay bardağı süt

Gibi malzemeler kullanılır. Oldukça az malzeme ile lezzetli bir şekilde tatlı hazırlamak isteyen kişiler için ideal tarifler arasında yer alır. Malzemeler temin edildikten sonra helvanın kolaylıkla hazırlanabilmesi mümkün olur.

Fırında Tahin Helvası Yemek Tarifi

Fırında Tahin Helvası Yapılış Aşamaları

Fırında tahin helvasını hazırlamaya başlamadan önce ilk olarak helvanın yapılacağı fırının ısıtılması gerekir. Daha sonra helva iyice ezilip yumuşak bir kıvama getirilir. Ezilen helvanın üzerine süt ve limon suyu ilave ederek helvanın çok hafif akışkan bir kıvama gelmesi sağlanır. Helva akışkan bir kıvama geldikten sonra küçük kaplara bölüştürerek pişirilmeye hazır hale getirilir. Küçük kaplara bölüştürülen helvayı önceden ısıtılmış 200 derece fırına atarak pişirebilirsiniz.

Fırında Tahin Helvası Yemek Tarifi

Fırında helvanın üstü kızarana kadar pişirme işleminin yapılması oldukça önemlidir. Helvanın pişip pişmediğini inceleyebilmek için kürdan kullanabilirsiniz. Kürdan ile helvanın içinin pişip pişmediğini inceleyebilmek mümkündür. Helvanın içinin çok katı olmaması oldukça önemlidir. Bu gibi konulara dikkat edildiğinde hafif akışkan kıvamda olan bir tatlı hazırlanabilir. Helva hazırlandığında belirli bir süre bekledikten sonra servis edilebilir.

Aynı zamanda servis ederken portakal kabuğunun rendesi, limon kabuğunun rendesi gibi çeşitli yiyecekleri de içerisine ilave edebilirsiniz. Bu gibi yiyecekleri katarak daha lezzetli bir tatlı oluşturabilirsiniz. Damaklarda eşsiz bir tat bırakan fırında tahin helvası tatlısı ile misafirlerinizi lezzetli bir şekilde ağırlayabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER