Sahur Nasıl Yapılır Sahurda Ne Yenmelidir?

 Sahur Nasıl Yapılır Sahurda Ne Yenmelidir?
Ramazan aylarının en önemli zaman dilimlerinden birisi sahur vakitleridir. Bu nedenle sahurda ne yenir sorusuna yanıt bulmanız oldukça önemlidir. Genellikle kişiler gün içerisinde daha hızlı acıkmamak ve susamamak için sahurda ağır yemeklere yönelebilmektedir. Ancak sahurda ne yemeniz gerektiği konusunda tamamen uzmanların düşüncelerine kulak vermeniz gerekir.

Gün içerisinde hem acıkmamak hem de Susan olmak için sahurda yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle sahur vakitlerine son derece önem vermelisiniz. Yemeğinize yiyip yatmak veya hiç sahur yapmamak sağlık açısından birtakım riskler ortaya çıkarabilir. Bu nedenle uykunuzu alabilmek için erken yatmak ve tam sahur vaktinde uyanarak sahurunuzu yapmak daha sağlıklı oruç tutmanız açısından oldukça önem taşır.

sahurda ne yenir

Sahurda En Çok Ne Tok Tutar?

Günlerin uzun olması nedeniyle kişiler iftar saatine kadar daha uzun saatler aç ve susuz kalıyor. Bu nedenle de sahurda tok tutan yiyecekler konusunda daha bilinçli şekilde hareket ediliyor. Sahur menüleri yakından incelendiğinde hem besleyici hem çok kilo yapmayan hem de tok tutan birçok alternatif olduğu görülebilir. Uzun süreli tok tutan yiyecekler arayışında olanlar şunlara dikkat etmelidir:

  • Tahıl grubu
  • Süt ve yoğurt ürünleri
  • Peynir, yumurta veya kıyma
  • Yulaf ezmesi
  • Karabuğday
  • Nohut
  • Elma
  • Salata türleri

Gibi gıdalar tok tutan alternatifler olarak değerlendirilebilir. Özellikle yumurta gün boyu hem enerji verir hem de hızlı acıkmanızı önler. Kahvaltı yapmak sahur için ideal olabilir.

tok tutan yemekler

Sahurda Ne Yenmez?

Sahurda ne yenir sorusu kadar ne tüketilmemeli sorularına da yanıt vermek gerekir. Sahur son derece önemli bir öğündür. Bu nedenle de iyi beslenmek ve gün boyu sizi rahatsız edecek olan gıdalardan kaçınmak gerekir. Sahurda mümkün olduğunca hamur işlerinden kaçınmak gerekiyor. Aynı zamanda kızartma türü gıdalar da tüketilmemesi gerekenler içerisindedir.

susatmayan yemekler

Sahurda ne tüketilmemeli sorularına ise birçok gıda ismini sayarak yanıt vermek mümkün olur. Yağlı yiyecekler, tuzlu, acılı ve baharatı çok yiyecekler tüketilmemesi gerekenler arasındadır. Bunların yanında salam ve sucuk gibi şarküteri gıdalarını en az düzeyde tüketmek ya da hiç tüketmemek gerekir. Karbonhidratlardan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. İçecek olarak ise bol su tüketmek önemlidir. Ancak gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmak önem taşır. 

  • #sahur #sahurda ne yenir #susatmayan yemekler #ne yersek acıkmayız

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER