Zeytinyağlı Enginar Dolması Yemek Tarifi

 Zeytinyağlı Enginar Dolması Yemek Tarifi
Zeytinyağlı enginar dolması birçok kişi tarafından araştırılan yemek seçenekleri arasında yer alır. Ülkemizde dolma farklı damak tatlarına hitap eden oldukça lezzetli bir yemektir. Peki Zeytinyağlı Enginar Dolması nasıl yapılır? İşte tarifi...

Zeytinyağlı enginar dolması birçok kişi tarafından araştırılan yemek seçenekleri arasında yer alır. Ülkemizde dolma farklı damak tatlarına hitap eden oldukça lezzetli bir yemektir. Özellikle zeytinyağı ile yapıldığında kişilerde unutulmaz bir izlenim bırakır. Zeytinyağlı enginar dolması yaparak sevdikleriniz için mükemmel sofralar kurabilirsiniz. Bunun için mutlaka doğru miktarda malzeme kullanılması da gerekir.  Bu gibi konulara dikkat ederek zeytinyağlı enginar dolmasını sorunsuz bir şekilde hatırlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Dolması Yapılırken Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Lezzeti ile birçok kişi tarafından tercih edilen ve zeytinyağlı enginar dolmasını hazırlarken:

  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Yarım bardak sıcak su
  • 6 konserde enginar

Yapılacak sos için:

  • Çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı
  • 1 tane limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 1 çay kaşığı kadar şeker
  • Üzerine dökmek için dereotu

Gibi malzemeler gereklidir. Bu malzemeleri temin ettikten sonra zeytinyağlı enginar dolmasını hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Zeytinyağlı Enginar Dolmasının Hazırlanışı

Zeytinyağlı enginar dolması hazırlamak için ilk olarak soğanları ve zeytinyağını bir tencerede kavurmaya başlamanız gerekir. Soğanlar pembeleşene kadar kavurma işlemini sürdürmelisiniz. Özellikle kapaklı bir tava kullanarak bu işlemi daha basit bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Pembeleşen soğanların üzerine garnitürü ilave ederek 2-3 dakika kavurabilirsiniz. Ayrı bir kasede limon suyu tuz şeker ve zeytinyağını karıştırıp sosunuzu hazırlamanız gerekir. Sosunuzu hazırladıktan sonra enginarları tencerelere yerleştirin. Enginarları yerleştirirken mutlaka çukur kısmının aşağıya bakması gerekir. Bu şekilde daha lezzetli pişmesini sağlayabilirsiniz.

Enginarları tencereye yerleştirdikten sonra üzerine soslu ve sıcak suyu gezdirmeniz de oldukça önemlidir. Tencerenizin kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 25 dakika enginarların pişmesi için kısık ateşte yakmaya devam edin. Bu sürede sık sık kontrol etmeniz oldukça önemlidir. Sık sık kontrol ettiğinizde enginarların da almasını engelleyebilirsiniz. Enginarlar piştikten sonra ocağın altını kapatıp enginarları soğumaya bırakabilirsiniz. Enginarlar soğuduktan sonra içerisine hazırlamış olduğunuz iç malzemeyi yerleştirin. Malzemeleri doldurduktan sonra dereotu gibi yeşillikler ile süsleyebilirsiniz. Kısa bir süre dinlendirip afiyet ile tüketebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER