Kış Güveci Yemek Tarifi

 Kış Güveci Yemek Tarifi
Kış Güveci nasıl yapılır? Kış Güveci malzemeleri nelerdir? İşte Kış Güveci Yemek Tarifi

Lezzetli yiyecekler arasında yer alan kış güveci kış aylarının vazgeçilmez bir yemeğidir. Bu nedenle bu yemeğin nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından merak edilen konular arasında yer alır. Lezzetli bir şekilde hazırlanabilecek bu yemeği kısa bir süre içerisinde hazırlayabilmek mümkün olur. Böylelikle davetlerde ve gündelik hayatta lezzetli bir yemek hazırlanmış olur.

Kış Güvecinde Kullanılan Malzemeler

Kış güveci yapılırken kullanılan malzemeler oldukça çeşitlidir. Bu malzemeleri dozunda kullanarak lezzetli bir yemek hazırlayabilmek mümkün olur. Kış güveci hazırlanırken kullanılacak malzemeler arasında ise:

  • Yarım kilo kuşbaşı
  • 20 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber, 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak su
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • Tuz, karabiber
  • 6 adet sarımsak
  • 2 adet pırasa
  • 1 tane kereviz

Bu şekildedir. Bu malzemeler temin edildikten sonra kış güvecini herhangi bir sorun yaşamadan hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kış Güvecinin Hazırlanışı

Gerekli malzemeler temin edildikten sonra lezzeti ile damaklarda iz bırakan kış güvecini hazırlamaya başlayabilmek mümkündür. Güveci hazırlayabilmek için ilk olarak güvecin iç kısmına zeytinyağının ilave edilmesi gerekir. Zeytinyağını ilave ettikten sonra ısıtarak içine etleri koyulup kavurmaya bırakılır. Etler kavrulurken ince ince doğranmış soğanların etlerin üzerine ilave edilmesi gerekir. Soğanları doğrayıp etlerin üzerine ilave ettikten sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edin. Salçalar eklendikten sonra etlerin kokusu gidene kadar soteleme işleminin yapılması gerekir. Daha sonra 2 su bardağı su ilave edip etleri pişene kadar ateşte bırakın. Yaklaşık 30 dakika içerisinde etlerin pişmesi mümkün olur. Etler pişmeye yakın bir süreçte iken dilimlenen havuçların içerisine ilave edilmesi gerekir. Havuçları ilave ettikten sonra biber, patates, pırasa, sarımsak, kereviz gibi malzemeleri de ekledikten sonra güvecinizi karıştırabilirsiniz. Daha sonra 2 bardak sıcak su ekleyip kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Güvecin kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişmesi oldukça önemlidir. Böylelikle tam kıvamında lezzetli bir kış güveci hazırlayabilmek mümkün olur. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu yemeği kısa bir süre içerisinde hazırlayabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER