Doğalgaz faturasından korkmayın! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3500 TL’lik destek müjdesi… İşte başvuru şartları

- Güncelleme Tarihi:

 Doğalgaz faturasından korkmayın! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 3500 TL’lik destek müjdesi… İşte başvuru şartları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında ev sahipleri ve kiracılara 3500 TL’ye kadar doğalgaz desteği sağlanacağını duyurdu. İşte başvuru yerleri ve destek ödemeleri ile alakalı diğer detaylar.

Yapılan son müjdeye göre ülke çapında ev sahipleri ve kiracılar 3500 lira doğalgaz yardımı için başvuruda bulunabilecekler. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için doğalgaz yardım miktarının daha önce 900 ila 2500 lira aralığında olması gerekirken artık 1500 ila 3500 lira arasında olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, ev sahipleri ve kiracılar başta olmak üzere, birçok vatandaşı sevindirdi. Doğalgaz yardımı, kış aylarında kombilerin daha rahat yansımasını sağlayacak. İşte doğalgaz desteği ile alakalı tüm detaylar.

DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ALINACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika açıklamasında, 2024 yılında uygulanacak olan doğalgaz yardımının detaylarını paylaştı. Buna göre, ev sahipleri ve kiracılar, yıllık 900 ila 2500 lira arasında değişen eski doğalgaz yardımı miktarın, 1500 ila 3500 lira arasında değişen yeni doğalgaz yardımı miktarına yükseltilecek. Başvurular e-devlet ve SYDV aracılığıyla yapılacak.

Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-devlet kapısı üzerinden veya bulundukları ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvurabilecekler. Başvuruların ne zaman başlayacağı ve sona ereceği henüz açıklanmadı. Doğalgaz yardımı, doğrudan doğalgaz faturalarına yansıtılacak.

DİĞER EKONOMİK GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğalgaz yardımı müjdesinin yanı sıra, diğer ekonomik gelişmelere de değindi. Terörle mücadelede kararlı olduklarını belirten Erdoğan, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör örgütlerine göz açtırmayacaklarını vurguladı. Enflasyonla mücadeleye de devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, ekonomideki olumlu tablonun sürdürüleceğini söyledi.

Emeklileri de unutmayan Erdoğan, ÇKS ve çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödeneceğini müjdeledi. İkramiye ödemesinin meclisten geçmesi halinde hemen başlayacağını duyurdu.

Asgari ücret ve memur maaşlarına da zam yapılacağını açıklayan Erdoğan, yıl başında hem ekonomiyi hem de çalışanları memnun edecek bir zam oranı belirleyeceklerini kaydetti. Asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının başladığını, 18 Aralık'ta yeni toplantının yapılacağını ve istihdamı koruyacak bir asgari ücret belirleneceğini bildirdi.

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #doğalgaz #doğalgaz destek

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER