TCMB faiz kararını açıkladı

- Güncelleme Tarihi:

 TCMB faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 50 seviyesine yükseltti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın başkanlık ettiği Para Politikası Kurulu (Kurul), yaptığı toplantının sonucunda mart ayına ait politika faizi oranına karar verdi.

Para Politikası Kurulu, bir önceki şubat toplantısında, politika faizini yüzde 45'te sabit bırakmıştı.

Mart ayında da politika faizinin yüzde 45'ten 500 baz puan artarak yüzde 50 düzeyine yükseltildi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı bugün belli oluyor

Faizin sabit bırakılması bekleniyordu

Mart ayının faiz kararıyla ilgili olarak yapılan tüm anketlerden ve yabancı ekonomistlerin yorumuna göre politika faizinin sabit bırakılmasını beklentisi taşınıyordu.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #TCMB #faiz kararı #TCMB faiz kararı

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER