Konyalılar bu yemekleri hiç duymadı! Konya’nın farklı yöresel yemekleri

 Konyalılar bu yemekleri hiç duymadı! Konya’nın farklı yöresel yemekleri
Konya’nın birbirinden farklı meşhur lezzetleri geleneksel tarifleriyle hazırlanıp vatandaşa ikram edilir. Enfes lezzetiyle, hoş kokusuyla unutulmaz izler bırakan Konya’nın yöresel lezzetleri herkesin ağzında iz bırakıyor. Konyalılar bu yöresel yemekleri hiç duymadı! İşte farklı ilçelerden farklı yöresel lezzetler…

Konya'nın meşhur ve lezzetli yemekleri İç Anadolu'nun zengin birikimiyle herkesin mutfağında farklı izler bırakır. Konyalılar bu yemekleri bilmiyor, Konya'ya gelen insanlar ise bu yemekleri yemek için İlçe İlçe geziyor! İşte Konya'nın farklı İlçelerinde yöresel lezzetler…

Konya Çebiç Yemeği

Konya'nın meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan çebiç yemeği kuzu ciğer ile sofralara konulur. Eski insanlar bu yemeği yaparken sabahtan başlarlarmış. Kuzu ciğer ızgarada piştikten sonra kahvaltı sofralarına konulur. Eğer çebiç tandırda pişerse bulgur pilavı ile birlikte öğlen vakitlerinde misafirlere ikram edilir. Daha çok Eylül ayında yenilen bu yemek Konya'nın sevilen lezzetlerinden birisi.

Konya Calla Yemeği 

Konya'nın meşhur yemeklerinden biri olan Calla yemeği, Patlıcan ile yapılan bir yemektir. Patlıcanların üzerine Soğan ve sarımsak doğranarak, biber ve domates eklenir. Baharatları ekleyerek 2 su bardağı su ilave edilip, fırında kapalı bir şekilde pişirilen bu yemek Konyalıların sevip yediği yemekler arasındadır.

Konya Gaygana Yemeği

Konya'nın diğer bir meşhur yemeklerinden ve enfes lezzetiyle bilinen Gaygana, Yumurta ile yapılan bir yemektir. Aslında omleti andıran bir yiyecek türüdür. Daha çok kavrulmuş sebze ve tuz ile yapılan bu yemek Konyalıların damak lezzeti oluyor. 

Konya Çiğleme Yemeği

Konya'nın özellikle Aksaray ilçesinde sürekli yapılan bu yemek un ve su ile misafirlerin karşısına çıkartılır. 20 dakika kadar dinlenen bu hamur oklava ile küçük küçük açılıp, daha sonra arasına kaymak konulup pişirildikten sonra servis yapılır.

Konya Papara Yemeği

Konya'nın meşhur ve herkesin yemek istediği papara yemeği, derin bir kabın içerisine ekmekleri doğramakla yapılır. Ekmekler düzgün şekilde doğranıp, salça ve tereyağı ile kızartılan bu yemek Konyalıların ağzında büyük bir tat bırakıyor.

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #konya #konya haber #konya haberi #konya yemekleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER