Konyalılar kızgın! 2 bayram arası etliekmeğe zam var

 Konyalılar kızgın! 2 bayram arası etliekmeğe zam var

Konya'nın tescilli ve en çok sevilen yemeği olan etliekmeğin fiyatı uzun bir süredir tartışma konusu… 

Restoranlardaki liste fiyatı 180 TL olan tek etliekmeğin menülerdeki fiyatı ise oldukça değişken…

Restoranlarda fiyatı 50 TL ile 200 TL arasında değişen etliekmek fiyatı en çokm değişen ürün olarak dikkat çekiyor. 

Etliekmek 50 TL'ye nasıl düştü!

Konya'nın en sevilen markalarından biri olan Ekrem Coşkun, restoran zincirlerinde etliekmeğin fiyatını 50 TL'ye düşürdü ve bu fiyatı yaklaşık 1 ay boyunca uyguladı. 

Daha sonra fiyatı 60 TL'ye sabitleyerek müşterilerini sevindiren Ekrem Coşkun etlekmek Konya'daki restoranları da harekete geçirdi ve bir indirim rüzgarı esmeye başladı.

Konya'daki turistik restoranlar bire bu akıma uydu, etliekmek menülerinin fiyatı değişti, düşürüldü. 

2 bayram arası zam var! 

Birden bire düşen fiyatlar herkesi sevindirdi ancak şimdi etliekmeğe zam iddiaları gündeme gelmeye başladı. 

Konyalar daha çok indirim beklerken bu kez zam gelecek. Tek etliekmek yaklaşık 1 ay sonra 200 TL olacak. 

Ramazan Bayramından hemen sonra zam kararının uygulanması düşünülüyor. 

180 TL liste fiyatı olan tek etliekmeğin en az 200 TL'ye çıkarılması, etlisekmek hamurunun da 15 TL'den satılması planlanıyor. 

Zammın sebebi ne? 

Konya Lokantacılar Odası Başkanı Ali Osman Karamercan, etliekmek zammını maliyet artışına bağladı. Sadece et değil, sebze, işçilik, un ve odun fiyatlarının da arttığı söyleyen Karamercan, zammın zaruri olduğunu söyledi. Sektör temsilcileri Ramazan Bayramı sonrası bir araya gelerek zam talebini karara bağlayacak.

  • #konya etliekmek #konyada etliekmek #konyada etliekmeğe zam #etliekmek zam

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER