Ankara’nın Eski İlçesi Eskişehir’in Gözde İlçesi Oldu

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Ankara’nın Eski İlçesi Eskişehir’in Gözde İlçesi Oldu
Ankara’nın birçok ilçesinden biri olan Sivrihisar artık Eskişehir’in en iyi ilçeleri arasında yer alıyor. Ankara’ya 66 sene bağlı kalan bu ilçe alınan bir karar ile artık Eskişehir ilçelerinden biri durumuna geldi. Kısa süre önce yapılan birtakım değişiklik ve yeniliklere göre idari yapılarda farklılıklar meydana getirildi. Yapılan düzenlemelerden etkilenenlerden bir tanesi de Eskişehir’e ait olan Sivrihisar ilçesidir.

Eskişehir'e bağlı bir ilçe olan Sivrihisar bir dönem Ankara'ya idari yönden bağlıydı. Daha sonra ise yapılan bir düzenleme ile Eskişehir'e bağlanma kararı alınmıştır. 1846 yılında ilk olarak Ankara'ya bağlanmış ve 66 yıl boyunca da bu idari bağlılık çerçevesinde kalmıştır.

sivrihisar nerenin ilçesi

Sivrihisar Eskiden Ankara İlçesiydi

Sivrihisar ilçesi şuan Eskişehir'in gözde ilçeleri arasında yer alıyor. Ancak bir dönem Ankara'nın ilçesi durumundaydı. 66 yıllık süreçte ilçe sakinleri tüm idari işlemleri için Ankara'ya gitmek durumundaydı. Ancak çıkarılan bir kanun ile birlikte Eskişehir ilçesi durumuna getirildi.

eskişehir sivrihisar

Tarihin Tozlu Sayfaları Arasında Bir İlçe

Tarihi ve birçok doğal güzelliğe sahip olan Sivrihisar tarihin birçok dönemini yansıtıyor. Yunus Emre, Aziz Mahmud Hüdai, Hızır Bey gibi önemli isimlerin de doğduğu yer olarak bilinmektedir. Birçok Türk büyüğünün yaşadığı yer olması ilgileri üzerine çeken özellikleri arasında bulunuyor.

gönül dağı eskişehir

Televizyon Dizilerinin Sevdiği Lokasyonlardan Biri

Sivrihisar ilçesi aynı zamanda televizyon dizilerinin de önemli lokasyonları arasında yer alıyor. Çok eski dönemlerden günümüze kadar ulaşan ilçe hem sanatın hem de ticaretin bir buluşma noktası durumunda. Turizm açısından ilgileri üzerine çeken ilçede TRT'de yayınlanan Gönül Dağı dizisinin de çekimleri sürüyor. Bu da ilçe turizmine önemli katkılar sunan noktalar arasında bulunmaktadır.

ankara polartlı

Sivrihisar Polatlı'ya Bağlanabilir

Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamaya göre yeniden il ve ilçe konumlarına bir düzenleme getirileceği beklentisi devam ediyor. İl olmaya aday gösterilen birçok yerden birisi de Polatlı ilçesidir. Polatlı ilçesi günümüzde Ankara'ya bağlı durumda. Ancak Polatlı ilçe konumundan il konumuna geçerse böyle bir durumda en yakın ilçelerden biri olan Sivrihisar bu sefer Polatlı'ya bağlanabilir.

  • #Ankara #Eskişehir #Ankara ilçeleri #Eskişehir ilçeleri #ankara ilçe haberler #eskişehir ilçe haberleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER