Balıkesir’de rekor Edremit’in! Edremit Bandırma’ya yine fark attı

 Balıkesir’de rekor Edremit’in! Edremit Bandırma’ya yine fark attı

Balıkesir'in ekonomi ve nüfusuyla öne çıkan 2 büyük ilçesi il olmaya aday gösteriliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyet'in 100. Yılı için yaptığı konuşmada söylediği "100 il ve 1000 ilçe” cümlesi büyük ilçe ve bazı mahalleleri heyecanlandırmıştı.

Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan Balıkesir'in de iki ilçesi il olmaya aday gösterildi. Tarım, sanayi ve turizm noktasında birbirleri ile yarışan Edremit ve Bandırma il olma potansiyeline sahip ilçeler olarak öne çıktı.

Edremit bu istatistikte önde!

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı konut satış rakamlarını açıkladı. Verilen listeye göre Balıkesir'in Edremit İlçesinde 2023 yılı boyunca tam 8 bin 482 konut satışı gerçekleşti. Aynı dönemde Balıkesir'in Bandırma ilçesinde sadece 3 bin 419 konut satışı yapıldı.

Geçen yıla oranla rakamlar düştü fark kapandı!

TÜİK'in 2022 konut satış rakamlarında durum biraz daha farklıydı. 2022'de Edremit'te 10 bin 6 konut satılmış, Bandırma'da ise aynı süreçte 4 bin 256 satış gerçekleşmişti.

Nüfus ve yüzölçümü!

Bandırma'dan daha geniş bir yüzölçümüne sahip olan Edremit'in 2023 nüfusu 171 bin 700 olarak sayıldı. Bandırma'nın 2023 nüfusu ise 166 bin 836 olarak kayıtlara geçti.

(Sibel Elmas)

 

  • #Balıkesir #Bandırma #Edremit #Balıkesir haberi #Balıkesir ilçe haberleri

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER