Vincenzo Montella: Sonuna kadar maçı kovalayan bir takım görmek istiyorum

 Vincenzo Montella: Sonuna kadar maçı kovalayan bir takım görmek istiyorum
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Macaristan maçına nazaran farklı bir kadro olacak. Farklı futbolcuları başlatmak istiyorum ve cesaretli sonuna kadar maçı kovalayan bir takım görmek istiyorum. Son 20 metrede daha isabetli olan tarafın bizim olmamızı dilerim. Bizim için çok önemli bir test olacak, karşımızda son 4 maçında gol yemeyen, kaybetmeyen bir takım var“ dedi.

A Milli Futbol Takımı, özel maçta yarın saat 22.45'te Ernst Happel Stadyumu'nda Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Milli takım teknik direktörü Vincenzo Montella, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Avusturya Futbol Federasyonu'nun 120'nci yılını tebrik ederek başlayan İtalyan teknik adam, "İki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının da 100'üncü yılı, iki ülke arasındaki iş birliği anlaşmasının da 60'ıncı yılı. Bu tesadüflere dikkat çekmek istedim. Macaristan maçına nazaran farklı bir kadro olacak. Farklı futbolcuları başlatmak istiyorum ve cesaretli sonuna kadar maçı kovalayan bir takım görmek istiyorum. Son 20 metrede daha isabetli olan tarafın bizim olmamızı dilerim" diye konuştu.

"BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR TEST OLACAK”

Avusturya ve Macaristan Milli Takımları'nın oyun kurgularının farklı olduğunu belirten Montella, "Avusturya ve Macaristan iki farklı takım. Kurguları farklı ancak baskıya uğramadıklarında benzer şekilde 3+1 olarak oyun kurmaya, çıkmaya çalışıyorlar. Bizim için çok önemli bir test olacak, karşımızda son 4 maçında gol yemeyen, kaybetmeyen bir takım var" şeklinde konuştu.

"AVRUPA ŞAMPİYONASI'NIN EN GENÇ TAKIMLARINDAN BİRİ OLACAĞIZ”

Takımdaki genç oyuncularla ilgili de konuşan Montella, "Bazen unutuluyor ama Avrupa Şampiyonası'nda en genç milli takımlardan biri olacağız. Hoca olarak Arda Güler, Kenan Yıldız ve Can Uzun'a deneyim kazandırmaya çalışıyorum. Ancak bir gerçek var ki kendi kulüplerinde de alan ve zaman bulmaları gerekiyor ki deneyimlerini büyütebilsinler ve gelişebilsinler. Eğer dengelerini kaybetmezlerse geleceği çok sağlam olan 3 oyuncudan bahsediyoruz. Şimdiki zaman için değil gelecekte de önümüzdeki 10-15 sene içinde onları daha fazla görme şansımız olacak. İyiler ve antrenmanlara devam ediyorlar. Geçen maçta da hepsi oynadı” ifadelerini kullandı.

"HAKAN DÜNYA ÇAPINDA BİR ORTA SAHA”

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile ilgili de konuşan İtalyan çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Türk medyası da gördü ki Hakan son maçta milli takım kariyerindeki en iyi performansını gösterdi. Nasıl muazzam bir oyuncuya sahip olduğumuzu biliyoruz. Böyle 'şampiyon' oyuncular eleştiriye açık oluyorlar. Böyle oyuncular bazen performansını veremeyince eleştirilirler. Hakan, dünya çapında bir orta saha oyuncusu."

"İDEAL BİR 11, MODERN FUTBOLDA YOK”

Eski dönemdeki futbolla modern dönemde oynanan futbolun çok farklı olduğunu aktaran Montella, "Dürüst olmak gerekirse tahminde bulunmak çok zor. Büyük bir futbolcu grubuna sahibiz. Sezon sonu yaklaşırken bazı oyuncular 60 maç oynamış olacak. İdeal bir 11 modern futbolda yok. Eskiye göre karşılaşmalar çok farklı. Hem fiziksel hem zihinsel olarak sadece 11 oyuncu oynamıyor. Mayıs sonunda da umarım hiçbir oyuncumuzda bir problem olmaz. O zaman kararımızı en doğru şekilde vermeye çalışacağız” diye konuştu.

Vincenzo Montella, Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri'nin milli futbolcu Kenan Yıldız'a; Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin de Ay-yıldızlı orta saha Arda Güler'e çok büyük sevgi ve saygı duyduklarını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak: DHA

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”