Günlük zaman dilimi içerisinde ekmeği çok fazla sayıda tüketiriz. Tükettiğimiz ekmeklerin ise en büyük sorunu hemen ertesi gün bayatlamasıdır.
Ekmeğin bayatlamaması için aslında birçok önlem ve tedbire başvurulur. Fakat lokantacıların bu yöntemi herkesi şaşırtacak! Ekmekleriniz hala ilk günkü gibi kalacak…
Lokantacılar özel olarak tasarlanmış poşet kullanıyorlar!
Yemek yediğimiz lokantalarda ekmekler hala ilk günkü gibi taze kalır. Hepimiz aslında düşünürüz ki ekmekler her gün nasıl bu kadar taze? Hiç ekmek artmıyor mu? Kalan ekmekleri ustalar ne yapıyor? Meğer gizemli sırları özel olarak tasarlanan poşetlermiş.
Lokantacılar ekmeği nerede muhafaza ediyor?
Lokantacıların başvurduğu ekmek saklama tekniği, hava almayan nemsiz bir ortamda ekmekleri muhafaza etmeleridir. Ayrıca özel olarak tasarlanmış ekmek kutuları ve yine aynı şekilde poşetler kullanılır. Bu sayede ekmeğin üzerine nem gelmez, havayla temas etmez ve ekmeğin uzun süreli olmasını sağlar.
Bir diğer yöntem ise ekmekleri buzdolabının dondurucusuz kısmında muhafaza etmektir. Fakat bu yöntem çok bekletilmemelidir. Çünkü buzdolabında muhafaza edilen ekmek bir süre sonra kuruma yaparak sertleşir.
Bir diğer ekmeği muhafaza etme yöntemi ise; ekmeği küçük küçük dilimleyerek derin dondurucuda muhafaza etmektir. Dondurucudan çıkardığınız ekmekleri ısıtıp veya kızarmış bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kaynak: Haber Merkezi