ROTHSCHİLD HANEDANLIĞININ KARANLIK TARİHİ

Çok fazla aşina olmasanız bile mutlaka ve mutlaka Rothschild ailesini duymuşsunuzdur. Peki, dünyayı sömüren, servetleriyle dudak uçuklatsalar dahi zenginler listesinde adları yer almayan Rothschild ailesi kim? Servetleri ve karanlık tarihleriyle dünya tarihine geçen bu aileler nereli? İşte dünyanın en karanlık ailelerinin en karanlık sırları…

Ailenin geçmişi 16. yüzyıla dayanıyor. Eskenazi Yahudilerindendirler. Almanya'da döviz ticareti yaparak zenginlemişlerdi. Ancak ailenin uluslararası bir güce sahip olması büyük ölçüde Mayer Amschel Rothschild zamanında gerçekleşti.  Mayer 5 oğlunu Franfurt, Londra, Napoli, Viyana ve Paris'e gönderdi. Her oğlu gittiği ülkede kendi şirketlerini kurarak o ülkelerde faizle tefecilik faaliyetlerine başladılar. Böylelikle her biri bulundukları ülkelerde devlet başkanlarına dahi borç verebilecek kapasiteye ulaştılar.  Mayer servetin bölünüp parçalanmaması için temel kurallar oluşturdu. Buna göre en büyük oğul tüm servetin sahibi ve ailenin lideri oluyor. Evlilikler aile içerisinden yapılıyor. Şirket ortaklıklarını da kendi aralarında yapıyorlar. Ailenin amblemi üzerinde 5 ok bulunan kırmızı bir kalkan. 5 ok Mayer'in 5 oğlunu temsil ediyor. Kalkan aile dedelerinin duvarında asılı bir kalkandır. Ailenin ismi ve unvanı bu kalkandan gelir. Kalkanın altında ailenin 3 temel esasını oluşturan bir slogan vardır; Uyum, Dürüstlük, Girişimcilik.

Aile önce devletleri birbirleri ile savaştırır. Sonra bunların savaşını finanse etme gerekçesiyle borçlandırır. Daha sonrada borçlarını ödeyemeyen ülkenin para basma yetkisini ve hazinesini ele geçirirler. Yani kaos ve çatışmadan beslenirler. Kazançlarını da büyük ölçüde enerji, petrol, doğal gaz, değerli maden işletmeciliği ve temel gıda üretimi alanlarına yaparlar.  

İngiltere'de kralın izlemesi gereken siyaseti ve dış politika stratejilerini bu aile belirlemiş. Sadece bununla da yetinmeyip kraliyet saraylarındaki tüm ihaleleri kazanarak bu ihaleleri başarıyla sonuçlandırıp, hatırı sayılır bir servetin de sahibi oluyorlar. İngiliz saraylarındaki kariyerleri sayesinde kolayca kazandıkları astronomik paralarla tarihin ilk bankacılık faaliyetini gerçekleştirip, İngiliz çiftçilerine de astronomik faizlerle tarım kredisi vermeye başlıyorlar ve 50 sene geçmeden neredeyse İngiltere devletinden daha zengin bir hale geliyorlar.

Aile özellikle devletlerarası savaşlardan beslenmiş. Bunun ilk icraatını İngiltere-Fransa savaşında gerçekleştiriyorlar. İngiltere'ye savaşa girmesi için faizli borç olarak 35 ton altın veriyorlar. İngiltere, Fransa karşısında yeniliyor ve Rothschild ailesine olan borcunu ödeyemiyor. Borcun oluşturduğu mükellefiyetten dolayı, İngiliz Merkez Bankası yani Bank of England Rothschild ailesine devrediliyor. Rothschild ailesi İngiliz devletinin bu devretme işlemini bir şartla kabul ediyor: İngiliz sterlinini kendilerinin basması şartı. İngiliz hükümeti bu şartı o dönemde kabul etmek zorunda kalıyor ve İngiliz sterlinini basma yetkisi bu Yahudi ailesine veriliyor.

Rotschild ailesi İngiltere – Fransa Waterloo Savaşında ''İngilizlerin savaşı kazandığı'' iddiasını ortaya atarak İngiliz halkının her şeyini borsaya koymasını sağlamıştır. Ancak, generaller ve ordudan geriye kalanlar yurda döndüğünde, İngiltere'nin savaşta kaybettiği ortaya çıkmıştır. Borsa anormal derecede yükselmiş ve böylece kâğıtları elinde tutan Rothschild ailesi bu ticaretten en karlı çıkan isim olmuştur. İngiliz tarihçilerin ''Kara eylül'' diye nitelendirdiği bu olay ile Rothschild ailesi adeta İngiltere devletinin mülkiyetini ele geçirmiştir. Aynı şekilde başlangıçta bir İngiliz kolonisi durumunda olan ABD'nin İngiltere'ye karşı ayaklanmasını desteklediler. Bunun karşılığında da ABD Merkez Bankası devraldılar ve doları basma yetkisini ele geçirdiler.

ABD Merkez Bankası ve Doları basma yetkisini onların elinden almak isteyen J. Faranklin Kenndy'i suikastla öldürdüler. Servetlerine 1 dakikada 70.000 dolar, saatte 100.000 dolar, 1 günde 4 milyon dolar ekleniyor. Ve tam 200 yıldır dünyanın en zengin ailesi konumunda olmanın avantajlarını kullanarak Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanmasından, İsrail Terör Devleti'nin kurulmasına kadar pek çok uluslararası siyasi gelişmelerde aktif rol alamaya devam ediyorlar. Ailenin serveti yaklaşık 2009 verilerine göre 4-5 trilyon dolardır. Kontrol ettiği para ise 15 trilyon dolar civarındadır. Sonuç itibariyle bilinmesi gereken bir gerçek vardır ki yaşadığımız dünyada Çin'den ABD'ye kadar yeryüzünün siyasi gelişmelerinin en büyük aktörü ve senaristleri sermayeyi, enerji kaynaklarını ve uluslararası finans sistemini elinde bulunduran, genelde KÜRESELCİLER olarak adlandırılan birkaç aileden başkası değildir.

 

 


Yazarın Diğer Yazıları