TMO’nun hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteği belirlendi!

 TMO’nun hububat alım fiyatları ve fark ödemesi desteği belirlendi!
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü, 2024 yılı hububat alım fiyatları ve fark ödemesi destekleri belirlendi.

Buna göre Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı üreticilere buğday için ton başına 1750 TL'ye kadar arpa için ton başına 750 TL'ye kadar fark ödemesi desteği verilecek.

2024 HUBUBAT ALIM FİYATI BELİRLENDİ

Ayrıca ton başına Makarnalık Buğday 10 bin TL, Ekmeklik Buğday 9 bin 250 TL, Arpa 7 bin 250 TL olarak alım fiyatı belirlendi.

Böylelikle üreticiler Makarnalık Buğdayda 11 bin 750 TL, Ekmeklik Buğdayda 11 bin TL, Arpada 8 bin TL ton başına kazanç sağlayacak.

DIŞ TİCARET TEDBİRLERİ DE BELİRLENDİ

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'nın uygulayacağı dış ticaret tedbirleri şöyle;

2018 yılı eylül ayından bu yana yasak olan yurt içinde üretilen buğdaylarla yapılan kati un ihracatı serbest bırakıldı.

Ekmeklik/Makarnalık buğday ve arpa ile bunların kırıkları dahil ihracatı kontrollü olarak (TMO'dan uygunluk almak şartıyla) serbest bırakıldı.

Buğday ithalatı 21 Haziran 2024'ten geçerli olmak üzere 15 Ekim 2024 tarihine kadar durduruldu. Bu tarihte oluşacak piyasa şartlarına göre anılan durdurma işlemi daha ileri bir tarihe de ötelenebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • M
    Metin
    50 gün önce

    Süper haber, hatta çok bile yapildi. Türkiye yüzyılı konyadan basliyor

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER