Bavulunu toplayan İstanbul’dan Tekirdağ’ın bu ilçesine geliyor!

 Bavulunu toplayan İstanbul’dan Tekirdağ’ın bu ilçesine geliyor!
Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Tekirdağ, doğal güzelliğiyle insanları büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Gerek tarihi, gerek doğal güzelliğiyle binlerce yabancı turisti ağırlayan Tekirdağ'a yerli turistlerde geliyor. Türkiye'nin,  Avrupa Kıtası'nda bulunan 3 ilinden biri olan Tekirdağ, Marmara Denizi'nin kuzeybatısında az engebeli, zengin alüvyonlarla kaplı topraklar üzerinde yer alıyor.

Tekirdağ'ın en turistik ilçesi

Turizm cenneti olan Tekirdağ'ın doğusunda İstanbul, batısında Edirne ve Çanakkale, güneyinde Marmara Denizi ve kuzeyinde Kırklareli ile çevrili. Şehir merkezi gibi güzel yerleri ilçesinde barındıran Tekirdağ'ın en turistik ilçesi olarak Marmaraereğlisi kabul ediliyor.

İstanbul'dan tatil yapmaya Marmaraereğlisi'ne geliyorlar

İstanbul'a olan yakınlığıyla bilinen Tekirdağ'a İstanbul'dan gezmek için bavulunu toplayan Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesine geliyor. İstanbul'a yalnızca 1 saat mesafedeki konumu ile hafta sonları  popüler bir kaçış noktası olan Marmaraereğlisi, şehir merkezine 40 km uzaklıkta yer alıyor.

İstanbul'dan arabayla sadece bir saatlik mesafede

Her iki tarafı sahil ile çevrili olan Marmaraereğlisi'ne, İstanbul'da trafikten, gürültüden ve yoğunluktan sıkılanlar, buraya dinlenmeye geliyor. İstanbul'dan arabayla sadece bir saatlik mesafede olan ilçe, yazın ve pazar akşamları İstanbul'a geri dönüş yolu, hafta sonu tatilcileriyle dolu.

Temiz ve güzel denizi ile ünlü

30 bin kişilik nüfusu ile Marmaraereğlisi ilçesi, güzel plajları ve sakinliği ile dikkat çekiyor. Şehrin diğer turistik destinasyonlarına göre daha nezih ve sakin bir yer olan Marmaraereğlisi, temiz ve güzel denizi ile yaz aylarında ve hafta sonu kaçamakları için ideal bir konumda.

Çocuklu ailelerden  ilgi görüyor

Denizinin sığ olması ve plajlarının kumlu olması nedeniyle, çocuklu ailelerden de ilgi gören Marmaraereğlisi, tarihi bir gezi için; Perinthos Antik Kenti, Cedid Ali Paşa Cami, Açık Hava Müzesi ve muhteşem manzaraları ile bilinen Aşıklar Tepesi de ziyaret edilebilir.

(Mustafa İlker Şen)

  • #İstanbul #Tekirdağ #İstanbul haberi #Tekirdağ haberi #Tekirdağ ilçesi #Tekirdağ ilçeleri #İstanbul ilçeleri

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER