“İYİ Kİ VARSINIZ“
KONYA’DA CADDELER, PARKLAR, ÇARŞILAR ÇIPLAKLAR KAMPI OLDU DA BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK?
FED Başkanı Trump’a hayal kırıklığı yaşattı
MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLANLARA SON UYARİ
2 ASIRLIK HATANIN BEDELİ KAYBOLAN GENÇLİK
Selçuklu Konferansları ve Ölümsüzleşen Mirası
UBUNTU
HİCRET BİR YOLCULUK DEĞİL BİR DURUŞTUR HİCRET BİR TARİH DEĞİL BİR HAYAT TARZIDIR
Kadın eve kapanırsa aile kurtulur mu?
Hey Gidi Günler Hey!
HİCRET; MADDİ VE MANEVİ FEDAKÂRLIĞIN ZİRVESİDİR
Necmeddin Kübra Uluslararası Sempozyumu ve Ebu Reyhan Biruni Ürgenç Devlet Üniversitesi
EN İYİ ARKADAŞIM
Savaşın Yeni Yüzü: Ekran Başındaki Cepheler ve Simülasyonun Gücü
Kupayı Trabzonspor Kazanmadı Konyaspor Kaybetti.
Her şey için teşekkürler Konyaspor…
28 Şubat’ın Sivil Kahramanına Veda
SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA
AKŞAM OLMAKTA
ÇOCUK VE HAYAT - Çocuklar neden içine kapanır?
Sarı Lacivert Kemer
Konya’ya Bahar Geldi
İnsana İyi Gelen Melodiler
5816 KALDIRILMALI MI?
Kavganın asıl nedeni ne? Rusya neden Ukrayna'nın topraklarını işgal etmeye çalışıyor? NATO savaşa müdahil olur mu? Bu mesele Türkiye'yi ne kadar etkiler? Bütün dünyanın cevabını öğrenmeye çalıştığı sorular bunlar.
Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhanks bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararı, çıkabilecek muhtemel bir savaşın ayak sesleri olarak değerlendiriliyor. Her iki bölgede yoğun bir Rus nüfusu bulunuyor. Rusya bunu kullanarak bölgede bir oldubitti gerçekleştirmeye çalışıyor. Böyle bir hareket Rusya için yeni değil. Aynı şekilde 2014 yılında Kırım üzerinde hak iddia etmiş ve yarımadayı illegal bir şekilde elde etmişti. Şimdi Kırım'a hiç de uzak olmayan bir noktada aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Rusya bu son hamlesi ile bölge için stratejik öneme sahip olan Azak Denizi'ni bir iç göl haline getirecek.
Rusya'nın dünya üzerindeki konumunu güçlendirmeye yönelik hedefleri batıyı korkutuyor. Ancak ABD farklı bir senaryo için ortam hazırlamaya çalışıyor. Rusya'yı batıda kuşatmaya çalışan Amerika, Türkiye ile mevcut problemleri nedeni ile kendine yeni müttefikler aramaya başlamıştı. Yunanistan'da açtığı yeni üsler fiziki uzaklık nedeni ile yeterli görülmeyince Ukrayna'ya sarıldı. ABD'nin hedefinde Ukrayna'yı NATO'ya almak var. ABD ve NATO'nun bu meselede Rusya ile savaşma ihtimali zayıf. Böyle bir savaş 3'üncü Dünya Savaşı anlamına gelecek. Ama bu hadiseden sonra Rusya ve ABD'nin etki alanı değişecek. ABD Ukrayna dostluğu ile artık Rusya'nın burnunun dibinde olacak. Büyük ihtimalle sürecin sonunda Ukrayna NATO'ya üye olacak. Rusya ise eski İmparatorluk topraklarından bir kısmını daha elde etmenin mutluluğunu yaşayacak. Rusya'nın bir diğer kazancı ise savaş çığırtkanlığı ile artan enerji fiyatları. Bu sayede gelirleri artacak olan Rusya, ABD'nin uygulayacağı ambargoları buradan karşılamayı hedefliyor. ABD'nin de Rusya'nın da kendilerine göre hesapları var. Olan mazlumlara olacak. Halk tabiri ile ‘atlar tepişecek, ezilen çimenler olacak'.
Meselenin Türkiye etkisi ise bizi ilgilendiriyor. Türkiye başından buyana dengeli bir politika izliyor. Her iki komşu devlet ile de sorun yaşamak istemiyor. Ancak, sorunun çatışmalara veya savaşa dönüşecek olması bizi olumsuz yönde etkileyecek. Bu yıl patlama beklediğimiz turizm gelirlerinde tahmin ettiğimiz rakamlara ulaşamayabiliriz.
AKLIMIZDA DELİ SORULAR!
HELE KAPTAN BİR ÇIKSIN SAHAYA
BAŞKAN KILIÇDAROĞLU!
MASANIN KAZANANI - KAYBEDENİ
AYNI HİZADA DEĞİLİZ!
BAŞKA DEPREMLER YAŞIYORUZ!
HEPİMİZ İMTİHAN EDİLDİK
DOKUNACAKLAR!
NATO’YA ALMAYALIM
HDP YEDEK LASTİKLERİ