Konya’ya kamyon ve tırlarla geliyorlar! Sayıları 3 binden fazla

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’ya kamyon ve tırlarla geliyorlar! Sayıları 3 binden fazla

Her ne kadar kuraklıkla mücadele etse de Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta en güçlü şehri olan Konya, bal üretiminde de emin adımlarla liderliğe gidiyor.  

Bakanlık ve belediyeler tarafından verilen deslekler ve meslek birliklerinin girişimleri meyvelereni veriyor. Konya'da arıcılığa ilgi her geçen gün artıyor. 

Konya'da kovan sayısında ciddi artış var! 

Bir önceki sezon arıcılık için uygun imkanlar oluşmadı ama Konya'da hevesler kırılmış değil.  Bu yıl da Konya'da binlerce arı kovanı kurulacak. Başka şehirlerdeki arı yetiştiricileri de bahar-yaz dönemini Konya kırsalında geçiriyor. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın gibi şehirlerden kamyon ve tırlara yüklenen arı kovanları Konya'ya taşınıyor.  

Arıcılar neden Konya'ya geliyor!

Rengarenk çiçeklerle bezeli kırları, geniş meraları, çam ormanları ve uçsuz bucaksız tarım arazileri ile Konya, arıcılar için önemli bir yerleşim bölgesidir. 

Ovanın bereketli topraklarında yetiştirilen mısır ve ayçiçeği arıları cevbediyor. Konya'da artan tıbbi ve aromatik bitkilerin ekilişi de bal verimini artıran faktörlerden biri haline geldi. 

3 binden fazla arıcı Konya'ya geliyor! 

Soğuk kış şartalırınadn uzak kalabilmek için sahil bölgelerine yerleşen arıcılar havaların ısınmasıyla rotayı yeniden İç Anadolu'ya çevirdi. 

İlkbahar mevsimi ile başlayan arı trafiği hızla devam ediyor. Bu yıl Konya'ya gelen arıcıların sayısının 3 bini geçmesi bekleniyor. Binlerce kovan kurulacak ve ciddi miktarda bal üretimi yapılacak. 

Bal üretimi artacak mı? 

Bur önceki sezon aralıksız yağan yağmur ve etkili olan aşırı sıcaklar arıları kovanlara hapsettmiş, bal verimini düşmüştü. Bu yıl kurak geçse de üreticiler geçen yılın üstünde bir üretim yapmak için çalışacak. Arı sayısının artaması da bu noktada önemli bir föktör olarak öne çıkıyor. 

  • #konya #bal üretimi #konyada bal üretimi #konya bal #tarım

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • O
    ONUR
    10 gün önce

    Arı bereketin sembolü... Emeği geçen herkese teşekkürler j

    • Cevapla
    • Begen (20)
    • Begenme (1)
  • S
    Serkans
    9 gün önce

    Türkiye ye böyle güzel şeylerin olması harika birde Konya'ya kenevir.ekilirse tadından yenmez.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (2)
  • UO
    ÜLKÜ OKUR
    8 gün önce

    Cok iyi Konyamiza bereket sifa gelecek hayirli olsun insallah

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER