HÂLLERDEN HÜKÜMLERE BİR YANILGIYI ANLATMAK
AKLIMA TAKILAN DELİ SORULAR
Olmaklık Üzerine Bir Aynadan
Sancımız GAZZE…
Görmemek için kör olmak lazım
DOHA SALDIRISI İSLAM ÂLEMİ’NİN 11 EYLÜL’ÜDÜR.
Zehirli gelecek gelmesin
AİLE; GÖZ AYDINLIĞI VE CENNET VESİLESİDİR
Piyasalarda öngörülebilir fiyat kavramını allak bullak ettiler
iPhone 17 almayın, TOGG alın
Basit hatalar ağır fatura
VİCDAN
Yeterli ve Dengeli Bir Eğitimle İki Kanatlı Çocuklar!
Kendine Yenilen Konyaspor
Milli Takım Konya’yı, Konya Milli Takımı sever
HAYATIN ANLAMINI KAVRAYAN İKİ ŞAHSİYET KUSS B. SAİDA VE EBU’L-BEKA ER-RUNDÎ
TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜMÜ İŞTE BURADA!
Efsanelerin Yemişi
Linç Edilen Hekim ve Sessiz Çoğunluğun Feryadı
Rakamlarla Otomobil Piyasası
BASIN DİLİ
Der. "Bu taife-i serracan ordu-yı İslam- da gayet lazım olmağla sair ehl-i hiref üzre takaddüm (önde) olundu." Açıklamasından sonra, saraçların telatin işlemeler, sim li örtüler, parlak mataralar, kadife eyerler ve daha nice kıymetli işler yaptıklarını belirtir. Saraçlığın diğer dallarını ise şöyle sıralamaktadır: Yüz dükkanda üç yüz kişi olmak üzere deve yününden sanımış Şam işi kaltaklar yapan kaltakçılar, ok torbası yapan tirkeşçiler, kırk dükkan teğelticiler, kırk dükkanda yüz kişi debbeciler, elli dükkanda üç yüz usta kalfa olan ve rengarenk telatinden sımat, sofra ve mum sofraları, başka nice eşyalar yapan sofracılar, kırk dükkanda yüz kişi olan yularcılar, 105 dükkanda 305 usta ve kalfa olarak çalışarak çeşit çeşit sepetler sandıklar yapan sepet-sandıkçılar, on iki dükkanda yirmi kişi olan ve türlü çeşitli sünbüle, örme, çatal ve saka kamçılan yapan kamçıcılar, 500 dükkanda 1005 kişi olan palan-dûzlar.
Evliya Çelebi, esnaf alayındaki sıralarına ve geçişlerine göre anlattığı saraçların, maiyetinde nice askerler ile "küheylan at üzre sırmalara gark olmuş mahbublar" bulunan saraçbaşının yönetiminde olduklarını, ayrıca saraçlar şeyhinin, kethüda ve nakiblerinin, tellallarının, karhane bekçilerinin bulunduğunu da ekler.
O dönemde diğer esnaf zümrelerinin olduğu gibi saraçların da kendilerine özgü gelenekleri; bayraklar açıp Yuşa Tepesine çıkarak helvalı pilavlı zerdeli bir hafta süren teferrüçleri, şed kuşanma törenleri; Saraçhane kapısını besmele ile açıp meydanda dua ettikten sonra dükkanlarına dağılıp işe başlamaları gibi gelenekleri vardı. Divan Edebiyatımızın en büyük şairlerinden Bakî'nin (1526-1599) çocukluk ve ilk gençlik çağında Saraçhane'de çıraklık etmiş olması da ilginçtir.
75. YILLIK GAZETECİLİK İLGİM VE YENİ KONYA GAZETESİ
TÜRKİYE SELÇUKLULARI VE KONYA KİTABI
YILDIZ PORSELEN FABRİKASI (ÇİNİ FABRİKA-İ HÜMAYUNU)
YILDIZ ŞELALE
KONYA’DA MODELİSTLİK – STİLİSTLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI
KONYA VE ANADOLU’DA ÇİNİ ve LÜLECİLİK SANATI