Biz bu ihaneti unutursak…
Devletsizlerin Sinsi İhaneti
15 TEMMUZ VE TERÖRSÜZ TÜRKİYE
Teröristlerin Ön Şartsız Silah Bırakmalarını Destekliyorum
Divriği’yi Görmeden Ölmeyin!
ÜMİDİMİZ VAR
Elektrikli Otomobiller ve Gerçek Menzilleri
Perdeler Anılar Kapılar
İSLAM TOPLUMUNUN TEMEL AYRIŞMA NOKTALARINDA BİRLEŞTİRİCİ BİR ŞAHSİYET HASAN el-BENNÂ
DEVLET, ASLA CHP’YE TESLİM EDİLEMEZ
Ülkeyi soyanlar rahatsız
Haziran ayı enflasyon rakamları faiz indirimlerine alan açtı
BASIN DİLİ
Oyun Kaliteli Galibiyet Güzel
REZİLLİK DİZ BOYU
Memurun, işçinin, emeklinin…
Kısacası devletten ödeme alan, devlete ödeme yapan toplumdaki tüm kesimlerin; borç alacak ilişkisi olan tüm bireylerin, sofrasındaki ekmeği azalan dar gelirlilerin merakla beklediği haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aslında merak edilen mesele matematiksel enflasyon oranlarından öte; enflasyon canavarının sebep olduğu ekonomik kayıpların telafi edilip edilemeyeceği meselesidir.
Ne yazık ki enflasyonu besleyen yapısal sorunlar çözülemeden toplum olarak yüksek enflasyon maruziyetiyle yaşamaktan kurtulamayız. Bu sorunlardan mütevellit Enflasyon yükseldikçe maaşlar artar; maaşlar artıkça da bir önceki aydaki Pazar ihtiyaçlarını; bir sonraki ay karşılayamaz hale geliriz. Süreç ekonomisindeki iyileşme; hem üretici hem de tüketici tarafındaki beklentilerin iyi yönetilmesine bağlıdır. Mevcut ekonomi yönetiminin piyasalardaki fiyat istikrarını bozan; finansal istikrarsızlık, cari açık, bütçe açığı, selektif krediler, stokçuluk, vergi adaletsizliği ve kamu tasarrufu gibi sorunların çözümüne odaklanması psikolojik motivasyon olarak beklenenden daha hızlı sonuç vermeye başladı.
Açıklanan haziran ayı yıllık enflasyon rakamı; mayıs ayındaki zirve noktasından yüzde 3,8 civarında bir düşüşle geri dönmeye başladı. Yüksek enflasyonun düşüş eğilimine girmesinin kalıcılığına dair umutlarımızı artıran asıl veri ise yıllık üretici enflasyonunun; haziran ayında bir önceki aya göre düşüş trendine girmiş olmasıdır. Çünkü üreticiler üzerindeki enflasyon maliyetini her hâlükârda (maliyet+kar) fiyatlamasıyla tüketicilerin üzerine yansıtacağı için bu verilerin düşüş trendine girmiş olması çok değerlidir. Alışveriş merkezleri, oteller, restoranlar, kafeler, sanayiciler, servisler gibi tüketicilerin hayatının zorlaştıran tüm sektörler; kar fırsatçılığından vazgeçerek dezenflasyon sürecine sahip çıkmalılar.
Elbette ki; enflasyondan beslenen ekonomik kriz fırsatçıları; Türkiye'nin dezenflasyon sürecine girmiş olmasından memnun olmayacaklar. Süreci baltalamak için ellerindeki tüm mekanizmaları kullanacaklardır. Kartelleşmiş derin ailelerin piyasa oyunlarına boyun eğmeden, ülkemizin büyümesini istemeyenlerin değirmenine su taşımadan, medyadaki kalemşörlerin algı oyunlarına gelmeden, aşağı yönlü evirilen bu sürecin tüm sorumluluğunu tek başına ekonomi yönetiminin üzerine atmadan; "ENFLASYON CANAVARINI” hem kendi hayatlarımızdan hem de gelecek nesillerin hayatından sonsuza dek çıkarmak için; başta zenginler olmak üzere hep birlikte sorumluluk almak zorundayız.
Haziran ayı enflasyon rakamları faiz indirimlerine alan açtı
Dolar uluslararası ödemeler sisteminde güvenilmez bir para birimi haline gelmiştir
Netanyahu küresel ekonomiyi sabote eden intihar komandosuna dönüştü
Türkiye’nin gıda güvenliği Konya’ya bağlı
Yüksek enflasyon gelir dağılımını allak bullak etti
Dijital bankacılık işlemlerinde SMS onayı zorunlu olsun!
Altın yeni bir çıkış arıyor…
Birikimlerimizi uyanıkların sofrasına katık etmeyelim!
Türkiye ekonomisi küresel ticari krize karşı ne kadar dayanıklı?
Yıllık enflasyondaki düşüşe rağmen hayat pahalılığı neden azalmıyor?