DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
Kendi eliyle küçülen muhalefet
Bir Değerin Sessiz Vedası: Mahalle Bakkalı
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Malumunuz , 15 Kasım 2012 Perşembe gününden itibaren Hicri 1433. Yıl tamamlanmış ve 01 Muharrem 1434. yıla girmiş olacağız. Bu vesile ile idrak edeceğimiz Hicri Yılbaşınızı tebrik ederim. Hicretten 17 yıl sonra Hz Ömer (r.a.)’ın halifeliği döneminde Hz Ali (r.a.)’ın teklifiyle; Peygamberimizin Hz. Muhammed(s.a.s)’in ,Mekke-i Mükerremeden Medîne-i Münevvereye hicret ettiği 622 Mîlâdi yılı başlangıç sayılmış ve isim olarak “Hicrî Yıl” denilmiştir.
Mîlâdî takvimde Güneşin hareketleri esas alınmış,Hicri Takvimde ise Kamer (ay)’ın hareketi esâs tutulduğu için , “Hicrî Yıl, Kamerî Sene” veya “Sene-i Kameriyye” olarak isimlendirilmiştir.
Hicrî sene, mîlâdî ve rûmî târihler gibi 12 ay esâsına dayanır ve Muharrem ayı ile başlar, Zilhicce ile sona erer.Ayların adları: Muharrem, Safer, Rebîul-evvel, Rebîül-âhir, Cemâzil-evvel, Cemâzil-âhir, Receb, Şâbân, Ramazân, Şevvâl, Zil-kâde, Zil-hicce dir.
Müşriklerin, Müslümanlar’a karşı uyguladıkları eza ve cefaları arttırmış olmalarından dolayı Miladi 622 yılında Müslümanların, Mekkeden Medineye hicret etme izni Allah (c.c.) tarafından Efendimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)’e verilmiştir.
Âyet-i Kerimede:“Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” (Saff Sûresi âyet:8) buyrulmuştur.
Kâfirler Allah’ın dinine, kitabına ve delillerine sihir, şiir ve kehânet diyerek iftiralar uydursalar da Allah’ın dini yücelecek, kafirler istemeselerde, nurunu tamamlayacaktır. Nurunun tamalanması için İslâm’ın rahatça yaşanabileceği,o’nu bütün gönüllere yerleştirmek için,huzurlu ve sakin bir yer olan Medineye, çok sevdikleri Mekkeden geçici de olsa üzülerek ayrılıp hicret etmeleri emredililmiştir.Hiç tereddüt etmeden Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s) ashabıyla birlikte,evlerini,mallarını hatta bir çok sahabe ,İslâm’ı seçmeyen, anne-baba,eş ve çocuklarını Mekkede bırakarak,Medineye Hicret etmişlerdir.
Mekkeden Medineye hicret eden Müslümanlara, Muhacir, Muhacirlere, Medine de maddi ve manevi yönden her desteği veren, yardım eden Müslümanlara da Ensar denilmiştir.Ensar ve Muhacir’lerin sergiledikleri dostluk,kardeşlik ve fedakarlıkların tarihte eşi ve benzeri yoktur.Hicret sadece bir yolculuktan ibaret olmayıp,İslâm için gerektiğinde dünyevi,maddi tüm unsurlardan fedakarlık yapılması gerektiğini gösteren kutlu bir yolculuktur.
Bu kutsal yolculuğu yapıp onlara kucak açanlar Yüce Kitabımızda:“İman edip de Allah yolunda hicret ve cihad edenler, (muhacirleri) barındıran ve yardım edenler var ya, işte gerçek müminler onlardır. Onlar için mağfiret ve bol rızık vardır.”( Enfal Sûresi âyet:74) buyrulmuştur.
Hicret için öncelikle Müslümanlar Medine ye gönderilir.Son olarak da en yakın sadık arkadaşı Hz. Ebu Bekir (r.a.) ile beraber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Mekkeden Medineye hicret etmişlerdir.
• Devam edecek...
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
SAKIN ALLAH’I ZALİMLERİN YAPTIKLARINDAN HABERSİZ SANMA!
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
ARİFE GÜNÜ VE RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ
SEKSEN ÜÇ YIL DÖRT AYDAN DAHA DEĞERLİDİR KADİR GECESİ
SADAKA; ZEKÂT, İNFAK, SADAKA-İ FITR İLE MAZLUM, MAĞDUR, MAHSUN GÖNÜLLERİ GÜLDÜRELİM
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
BEREKETLİ RAMAZAN, ORUÇ AY’I HOŞ GELDİN
28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ!
SİYONİST İSRAİL VE EMPERYALİST AMERİKANIN YIKILACAĞI GÜNLER YAKINDIR.