DEPREMLER KARŞISINDA DURUŞUMUZ NASIL OLMALI?
BU ŞEHRE VEFA BORCUM VAR
Kendi eliyle küçülen muhalefet
Bir Değerin Sessiz Vedası: Mahalle Bakkalı
E-MUHTIRA VE OSMANLI TOKADI
Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Değerli okuyucularımız, bugün sizlere düşüncelerimi çok farklı bir yazı ile aktarmak istiyorum. Şirketler; kârlarını artırmak ve sürdürülebilir bir şekilde üretmelerine devam edebilmek için teknolojik gelişmeleri de takip edip istişare ederek, sektörleri için en doğru karaları alıp uygulamaları ile başarılı olabilmektedirler.
Müslüman dünyadan nasibini unutmayacak meşru ölçülerde helâlinden kazanıp geçimini temin edecek, yardımseverliğinin de gereklerini yapacak, ebedi alem için daha çok çalışıp kârlılık durumunu artırmak zorundadır. Müslüman her gün SWOT analizini yaparak iyiliklerini artırıp sevaplara nail olmalı, kötülüklerden kaçınıp günahlara girmemeli, değişen sorunlara, değişmeyen değerlerle çözüm bulma, çağı şekillendirme ve dizayn etme özelliğini Tevhîd merkezli, İslâm inancı ile mümkün olacağı gerçeğini hiçbir zaman göz ardı etmemelidir.
Müslüman güçlü, zayıf yönlerini bilerek hareket etmeli, fırsatları ve tehditleri de değerlendirerek davranışlarını güzelleştirmelidir. Müslüman, İnandığı ana değer Tevhid üzerine hayatını yaşarsa çok güçlü olur. Bu gücünü kaybetmemek için ise şirkten kesinlikle uzak durmalıdır. Tevhid den uzaklaşıp şirk tehlikesine düşmesi zayıf yönlerindendir. Onun için zayıf yönlerine daha çok yatırım yaparak Allah'ın bir tek oluşu, eşi ve benzerinin bulunmayışı hususlarında en ufak tereddüt yaşamamalıdır. Allah'tan başka ilâh yoktur, Muhammed Allah'ın elçisidir hakikatini kalbi ile tasdik ettiği gibi diliyle de söylemeli ve bu kurtuluş reçetesinden bir an bile ayrılmamalıdır.
Müslüman için en büyük tehdit nefsi emmaresi ve şeytandır. Her ikisi de durmadan kötülükleri emrederler. Aklını vahiyle buluşturan Müslüman, nefs ile şeytanın tehlikelerinden korunmak için Kur'an ve Sünnette emredilenleri yapıp yasakladıklarından da kaçınarak salih amellerle hayatını güzelleştirip güzel ahlâk sahibi olmalıdır. Müslüman'ın amacı, her daim Allah (c.c.)'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Müslüman; fırsatları değerlendirerek günlük muhasebesini yapmalı, her zaman fiili ve kavli duâda bulunmalı, bazı özel zamanlarda da duâları artırarak devam etmeli, ayrıca nasuh tövbe ile işlemiş olduğu günahlarından bağışlanmak, hatta günahların sevaplara tebdil edilmesini sağlamak için göz yaşı döküp Allah (c.c.)'a yalvarmalıdır..
Allah (c.c.)'ın rızası için yapılan işlerin kâr oranları çok ama çok yüksektir. Yapılan bir iyiliğe karşılık olarak; bire on, bire yetmiş, bire yedi yüz hatta daha çok sevap alınabilmektedir. Dünyada bu kadar çok kazandıran bir ticaret yoktur. Yapılan iyiliklere karşılık çok fazla sevap verilirken ilahi adaletin gereği, kötülüklere karşılık olarak da bire bir günah verilmektedir. Yani kazanınca çok kaybedince birer birer. Bu ticarette kaybetmek çok zordur. Dünyadaki ticareti önemseyip zaman ayırdığımız gibi ibadetlerimiz içinde gerçek âlemde huzur ve mutluluğa kavuşmak için çaba sarf etmeliyiz. Dünyadaki iflaslardan da ders çıkarılmalı ama esasen ebedi âlemde iflas etmekten korkmalıyız. Ebedi âlemde iflas etmekten korkanlar İslam'ın emrettiklerini görmezden gelemediği gibi kesinlikle haramlara da meyledemezler.
Bütün işlerimizde Allah (c.c.)'ın Rızasını gözetmek zorundayız. Allah ‘ın rızası için yapılmayan hiçbir ibadetin kabul olabileceğini düşünmek, söylemek mümkün değildir. Allah rızası için yapılmayan hiç bir ibadet kabul olmaz. Bütün ibadetlerimizi Allah rızası için yaparak, dünyevi, uhrevi gerçek huzur ve kurtuluşa erişebiliriz. Sevdiklerimizi sırf Allah (c.c.) Rızası için sevmek, düşmanlık ettiklerimize de sırf Allah (c.c.) Rızası için düşmanlık etmekle mükellefiz. Gerçek anlamda iyilik, Allah(c.c.)'ın emrettiklerini yapıp, yasak ettiklerinden kaçınmakla mümkün olur. İman edip, imanımızın gereği salih amelleri işlemek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, başımıza gelen hastalıklara, sıkıntılara sabır göstermek zorundayız. İyilik, güzellik, doğruluk gibi vasıflarla mücehhez olup, kötü, çirkin ve zararlı şeylerden de sakınırsak muttakilerden oluruz.
Allah (c.c.)'ın rızasına erişip dünyadaki nimetlerden müstefid olan ebedi âlemde de Cemalullahı gören, Rol model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), peygamberler, şehidler, sıddıklar, alimlerle birlikte cennette nimetler içinde yaşayan Mü'minlerden olmamız duası ile sıhhat ve afiyetler dilerim. omerlutfiersoz@gmail.com
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
SAKIN ALLAH’I ZALİMLERİN YAPTIKLARINDAN HABERSİZ SANMA!
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
ARİFE GÜNÜ VE RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ
SEKSEN ÜÇ YIL DÖRT AYDAN DAHA DEĞERLİDİR KADİR GECESİ
SADAKA; ZEKÂT, İNFAK, SADAKA-İ FITR İLE MAZLUM, MAĞDUR, MAHSUN GÖNÜLLERİ GÜLDÜRELİM
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
BEREKETLİ RAMAZAN, ORUÇ AY’I HOŞ GELDİN
28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ!
SİYONİST İSRAİL VE EMPERYALİST AMERİKANIN YIKILACAĞI GÜNLER YAKINDIR.