Ramazan fırsatçıları boş durmuyor
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
ANNECİĞİM
ŞEMSİYENİ AÇ
Galibiyet Yine Yok ama Çok Yakın
Sahada futbol devamında umut vardı
Ramazan Fırsatçıları Yine Sahnede
TEMİZ TOPLUM; ALLAH DUYGUSUYLA MEYDANA GELİR
Deprem Fırsat mı, Tehdit mi?
YENİDÜNYA DÜZENİNE GEÇİŞ SÜRECİNDE TÜRKİYE
BİZ HER GÜN, SEN BİR GÜN
“EPSTEİN DOSYASI” VE İSRAİL İSTİHBARATI
BİREYSELCİLİKTEN MEALCİLİĞE
İrtifa kaybeden muhalefet
Plaka basım atölyesinde yeni dönem
HEPİMİZ ÇARKIN İÇİNDEYİZ
Maveraünnehir’den Anadolu’ya Özbekistan ve Türkiye Kardeşliği
Sosyal Medya: Abartı, Algı ve Sessiz Soygun
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KÜLTÜR VE EDEBİYAT MERKEZLERİ ve TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ ÖRNEĞİ
BATILILARIN KİRLETİLMİŞ MENDİLLERİ: TERÖR ÖRGÜTLERİ
Ankara’nın Konya Gibi Bir Modele İhtiyacı Var
KAYGI
Ayaz Ata ve Nardugan
Yeni Yıl Dilekleri Tutarken, Kimleri Hâlâ Hayatımızda Tutuyoruz?
EĞİTİMDE BİR MİLAT BAŞLAMALI MI?
11. YARGI PAKETİNE LGBT’DE EKLENMELİ
Tokat Belediyesi, 31 Ekim- 08 Kasım 2017 tarihleri arasında, Cumhuriyet Meydanında kurulan Çadırda, Birincisini gerçekleştirdikleri ‘Tokat Kitap Günleri' Fuarı kapsamında, birbirinden değerli Yazarları, Söyleşi ve İmza Günleri ile Kitapseverle buluşturdu. Bu vesile ile Tokat Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu' na, Organizatör Ahmet Ali Ortadeveci' ye, davete icabet eden Yayınevi, Yazar, Okuyucu ve emeği geçen bütün kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım.
Tokat Kitap Günleri Fuarına, 85 Yayın evi, 101 Yazar katılarak 167 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Çok yoğun bir okuyucu katılımı ile birlikte, Söyleşiler, İmza Günleri yapılmıştır. Konya'mızdan Tokat Kitap Fuarına; Prof. Dr. Caner Arabacı, Ahmet Aka; Ömer Lütfi Ersöz, Melahat Ürkmez, Kızım Sema Ersöz, Ayşe Ünüvar, Hüzeyme Yeşim Koçak, Sahura Yağmur Arıcan, Ergün Öztürk, Seyit Ali Eser, Cemil Paslı, Ömer Aslan, İsmail Detseli gibi birbirinden değerli gazeteci, yazar, akademisyen kardeşlerimiz katılmıştır.
Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)'in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. Müslümanları öldürmeye gelen Müşriklerden bile, Okuma-Yazmayı öğrenen bir dine, İslâm'a gönül veren biz Müslümanların, okuma alışkanlıklarında en önde olmaları gerekir diye düşünüyorum. İslam'ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet –i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır.
Biz Müslümanlardaki ana esas, ‘Bütün Kitaplar, Tek Bir Kitabı, Kur'an-ı Kerîm'i Anlamak İçindir.' Kur'an-ı Kerîm'i ne kadar doğru, gerçek amacına uygun olarak anlarsak, hem dünyevi, hem de uhrevi kurtuluşumuzu sağlamış oluruz. Bu hususu Şair Üstad Cengiz Numanoğlu bir beyit inde güzel ve özlü olarak şöyle ifade etmiştir:
Kur'ân eczanesinde, her derde devâ vardır;
Son kullanma tarihi: Kıyâmete kadardır…
Tokat Kitap Fuarında; 04-05 Kasım tarihlerinde: Tokat'lı kardeşlerimizin çok yoğun ilgi ve alakası sonucu; "Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helak Olan Kavimler, Damıtılmış Damlalar, Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve Sellem Efendimizin Hayatı İsimli Kitaplarımı imzaladım. 1985-1989 Yıllarında TOKAT/ÇAMLIBEL Ortaokulunda Öğretmen Olarak görev yapan, gönüllü hemşerileri olmaktan iftihar ettiğim Şehirde, İmza Günümde bizleri yalnız bırakmayan, Öğrencilerimize, Dostlarımıza, Kitap dostu kardeşlerimize Kalb-i Şükran'larımı sunarım.
Belediyecilikte fiziki, sosyal, kültürel bütün çalışmalar önemlidir. Ancak, Nesillerimizi bilgili ve donanımlı yetiştirip yarınlara hazırlamak en önemlisidir. Başkanımızın bugüne kadar yapmış olduğu güzel hizmetlerin içinde; en yararlı ve önemlisinin eminim ki, çok yoğun ilgi gören Kitap Günleri etkinliği olmuştur. Tokat Kitap Günleri Fuarı vesilesiyle, Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu Bey'i gönülden tebrik ediyor, bu güzelliklerin devamını diliyorum. Okurlarımız ile güzel günler geçirmemize vesile olan, nazik davetleri, hediyeleri sebebiyle; Değerli Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'na, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Kelemci'ye, Organizatör gönül dostu güzel insan Ahmet Ali Ortadeveci ‘ye, Sahura Yağmur Arıcan'a, Suna Üçkarışoğlu'na, Yazar Arkadaşlarımıza, Kitap Dostu Kardeşlerimize Ve Emeği geçen herkese Kalb-i Şükran'larımı Sunarım.
Evlâtlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Kütüphanelerinde çok yoğun olarak kullanılmasının da çok faydalı olacağını hatırlatmak isterim. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlayacak şekilde, kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.
MİHALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN YALNIZ DEĞİLDİR.
MÜ’MİN; KORKU VE ÜMİT ARASINDA YAŞAMALIDIR
ALLAH’IM SENDEN YİNE SANA İLTİCA EDİYOR BERÂTIMI İSTİYORUM
BANKA PROMOSYONU VE PROSMOSYON YERİNE FAİZSİZ KREDİ SEÇENEĞİ CAİZ Mİ?
DOĞRULUK KİŞİYİ İYİLİĞE, İYİLİKTE CENNETE GÖTÜRÜR
MESCİDİ HARAMDAN MESCİDİ AKSAYA, ORADAN DA SİDRETÜL MÜNTEHAYA YAPILAN KUTSAL YOLCULUK
HELÂL RIZIK PEŞİNDE KOŞUP HARAMLARDAN KAÇINMALI
YILBAŞI KUTLANABİLİR Mİ?
ÜÇ AYLARA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
ÖZÜ SÖZÜ BİR GÜVENİLİR ÖRNEK DAVA ADAMI OLMAK GEREKİR